avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... terminat master. am dreptul la somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

terminat master. am dreptul la somaj?

hello! sunt autoarea mesajului " terminat studii.nu lucrez. am dreptul la ajutor social? " intre timp am mai facut cercetari si am gasit legea nr 76 din 16.01.2002 unde la art.17 pct 2 a) zice ca sunt asimilate somajului persoanele,absolventi ai institutiilor de invatamant in varsta de minim 16 ani,care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale. eu am terminat acum 30 de zile masterul (2 ani) si nici o sansa sa ma angajez in domeniu . Intrebarea mea este : se ia in considerare ptr somaj masterul? in lege nu specifica.. iar eu vreau sa ma informez bine ptr ca in general in orasele mici de provincie ca acesta din care provin eu nu se prea poate discuta cu functionarii publici. ei stiu una si buna, poate nici nu au habar de lege.. pur si simplu vreau sa stiu exact care-mi sunt drepturile ! va multumesc anticipat ptr raspunsuri .
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 13:41, 23 Iulie 2009
Buna ziua, conform Legii 76/2002,
art. 40 (2) Indemnizaţia de şomaj prevăzută la alin. (1) se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (2) lit. a) şi b), o singură dată, pentru fiecare formă de învăţământ absolvită.
Conform Legii nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare
Art. 1. - (1) Prezenta lege reglementeaza organizarea studiilor universitare pe trei cicluri, respectiv studii universitare de licenta, studii universitare de masterat si studii universitare de doctorat.
Ca urmare, eu consider ca fiecare ciclu de studii universitare absolvit, permite absolventului sa beneficieze de indemnizatie de somaj, conform Legii 76/2002.
In termen de 60 de zile de la absolvire, va trebui sa va inscrieti in evidentele ALOFM pe raza caruia aveti domiciliul ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca. Daca dupa trecerea celor 60 de zile nu va gasiti un loc de munca, veti putea depune dosarul pentru acordarea indemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj dupa absolvire master danypop danypop Ma confrunt cu o chestiune de interpretare a legii. In legea Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj. anusca_tc anusca_tc Buna ziua, vreau sa stiiu daca am dreptul la somaj. Am terminat facultatea anul trecut dar licenta mi-am luat-o in februarie anul acesta, de atunci am incercat ... (vezi toată discuția)
Perioada masterului este considerata vechime in munca? iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Am incheiat contractul de munca pe data de 7.01.2011 cu acordul partilor. Nu mi-am gasit de lucru si as vrea sa ma inscriu la somaj, va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)