avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Poate o SC sa doneze un imobil unuia din cei 2 ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Poate o SC sa doneze un imobil unuia din cei 2 asociati sau altei pers. fizice?

O persoana fizica a dobandit proprietatea unui imobil printr-un contract de donatie de la societatea comerciala la care este asociat impreuna cu o alta persoana. fizica Este valabil un asemenea act?
Terenul pe care se afla imobilul este proprietate statului in baza unei "Legi, conventia romano-germana din 30 octombrie 1940 publicata in Monitorul Oficial nr.234/30.10.1940", conform extrasului de carte funciara pt. informare. Desi am cautat, nu am reusit sa gasesc acest monitor si nici actul normativ. Are cineva idee la ce se refera? E vreo problema faptul ca terenul apartine statului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 23:18, 15 Septembrie 2008
Societatile comerciale nu au voie sa faca acte de donatie,
Asa stiam si eu. De aceea ma intreb de ce notarul a autentificat un asemenea contract de donatie.
Este vorba de o donatie facuta in 1940?
Asta e "scumpa noastra patrie" Romania ! Tara tuturor posibilitatilor ! Orice e posibil !=D>
Interesant de vazut Monitorul il puteti gasi la Arhivele nationale sau la Biblioteca Nationala.

Alte discuții în legătură

Teren ce urmeaza prevederile art. 47 din legea 18/1991 elliot elliot Buna ziua, Am mare nevoie de ajutor in legatura cu o problema juridica in care se afla terenul aferent casei socrilor mei si tare mi-as dori sa ma ajutati. ... (vezi toată discuția)
Constatare drept de proprietate sabinna sabinna Pe terenul unei societati comerciale se afla 2 constructii apartinand altor firme. Proprietara terenului este o intreprindere transformata in societate ... (vezi toată discuția)
Vanzare/donatie teren stefan_ruxandra stefan_ruxandra va deranjez cu urmatoarea problema: acum vreo 10 ani parintii mei au achizitionat un teren de 4400 mp. pe terenul respectiv eu cu sotul meu am construit o casa ... (vezi toată discuția)