La institutia unde lucrez, un muzeu judetean, avem urmatoarea situatie: directorul adjunct s-a pensionat recent, si in locul lui doresc promovarea unui salariat prin numire temporara in functia de conducere, pe timp de 6 luni. Directorul adjunct avea functie de executie de cercetator stiintific gradul III. Mentionez ca si al doilea director adjunct al institutiei e incadrat ca cercetator stiintific III.
Intrebarea mea este urmatoarea: cum va fi platit cel pe care doresc sa il promovez prin numire temporara, pe 6 luni, avand in vedere si prevederile articolului 2 din Legea 285/2010 care suna astfel:
"În anul 2011, pentru personalul nou-încadrat pe funcţii, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, precum şi pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat. "
Va trebui sa primeasca un salariu egal cu cel al directorului adjunct in functie, chiar daca functia lui este de restaurator si are alt salariu de baza? Sau, cum imi spune contabilul, se pleaca de la salariul lui de baza, la care se adauga indemnizatia de conducere si sporul de vechime?
Salariu
edi10
Bunz ziua sunt salariat intr-o institutie publica si pana in prezent am fost incadrat Inspector de specialitate grad II gradatia 2, clasa de salarizare 31 si ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad
carmensorin
Buna ziua,
Sunt un functionar public care luna aceasta a dat examen de promovare in grad de la consilier asistent la consilier principal, conform legislatie ... (vezi toată discuția)