avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in grad
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in grad

Buna ziua,
Sunt un functionar public care luna aceasta a dat examen de promovare in grad de la consilier asistent la consilier principal, conform legislatie in vigoare , adica cf legii 285/2010 si legii 284/2010, mi s-a spus ca ma avanseaza in principal ( deoarece trepte nu mai sunt) , dar mi se acorda salariu aferent treptei 3.
Va rog sa-mi spuneti daca este corect si conform carei legislatie in vigoare se mentioneaza acest lucru.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 12:00, 30 Mai 2011
Da, este corect:

Ordinul nr. 42/2011 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 285/2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice: Pct. III Angajarea, promovarea şi avansarea personalului
B. În anul 2011, pentru personalul nou-încadrat pe funcţii, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, precum şi pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat. În cazul funcţionarilor publici nou-încadraţi sau promovaţi, nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare este cel corespunzător treptei 3 de salarizare utilizate în anul 2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici jigan56 jigan56 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind promovarea functionarilor publici avand functie de executie, posibila in anul 2012, aferenta urmatoarelor ... (vezi toată discuția)
Controverse privind reincadrarea de la 01.01.2011 mihami mihami Din dec. 2006 pana in dec. 2010 am fost incadrata in functie publica, grad profesional principal, treapta 1. Din dec. 2010 (dupa sustinere examen) am fost ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu dupa promovare in grad profesional liana16 liana16 Incepnd cu 01.04.2012 am promovat din consilier gradul profesional principal in consilier gradul profesional superior (functionar public). Mentionez ca si la ... (vezi toată discuția)