Buna ziua,
Sunt un functionar public care luna aceasta a dat examen de promovare in grad de la consilier asistent la consilier principal, conform legislatie in vigoare , adica cf legii 285/2010 si legii 284/2010, mi s-a spus ca ma avanseaza in principal ( deoarece trepte nu mai sunt) , dar mi se acorda salariu aferent treptei 3.
Va rog sa-mi spuneti daca este corect si conform carei legislatie in vigoare se mentioneaza acest lucru.
Va multumesc!
Ordinul nr. 42/2011 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 285/2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice: Pct. III Angajarea, promovarea şi avansarea personalului
B. În anul 2011, pentru personalul nou-încadrat pe funcţii, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, precum şi pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat. În cazul funcţionarilor publici nou-încadraţi sau promovaţi, nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare este cel corespunzător treptei 3 de salarizare utilizate în anul 2010