avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... cerere exequaor infiere fata in Israel in vederea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

cerere exequaor infiere fata in Israel in vederea obtinerii cetateniei romane

Fratele si cumnata cetateni romani si israelieni au infiat o fata in Israel si doresc sa aiba si ea cetatenia romana. Am fost imputernicit sa-i reprezint la tribunalul Caras-Severin catre care am facut o cerere de exequaror sa le recunoasca sentinta de adoptie data in Israel tradusa, legalzata si apostilata Haga. Mi s-a spus ca trebuie sa fie doua parti un reclamant si un parat. E absurd asta nu e divort. Am cerut sa fie recunoscuta acea sentinta de adoptie din Israel. Ce sa fac??? astept un raspuns multumesc
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
drbutilca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Luminita VATAVU , Avocat 09:03, 30 Septembrie 2011
Reclamanti sunt fratele si cumnata, iar parat este persoana, in contradictoriu cu care a fost obtinuta sentinta in Israel, probabil parintii copilului. Aceste informatii sunt cuprinse in sentinta din Israel.
Daca aveti o imputernicire pentru a-i reprezenta la Tribunalul competent in vederea recunoasterii sentintei nu vad de ce nu ati fost admis? Consultati un avocat.
in hotararea de adoptie paratul este "imputernicitul judecatoresc al Ministerului afacerilor sociale din Israel" de unde-l iau pe dansul?
nu pt ca am imputernicire n mi-a luat acererea ci pentru ca pe cerere nu exista parat. Asta e problema. Noi am cerut sa se recunoasca sentinta de adoptie ca sa o faca si pe fata cetatean roman. Nu avem un parat.
Paratul este Ministerul Afacerilor Sociale din Israel.
Pentru a nu fi necesara citarea acestuia in cererea dvs avand ca obiect exequator, invocati prevederile art. 172 alin. 2 din Legea 105/1992, potrivit carora cererea se judeca fara citarea partilor daca din hotararea straina rezulta ca paratul a fost de acord cu admiterea actiunii. In conditiile in care exista sentinta de adoptie este clar ca acest minister a fost de acord cu admiterea actiunii de adoptie.
Cu alte, cuvinte veti indica acest parat, dar nu este necesara citarea sau prezenta unui reprezentant.

Alte discuții în legătură

Sentinta divort israel, probleme cu inscrierea dorneanulucia dorneanulucia Casatoria a fost facuta la Ambasada Romaniei din Israel divortul s-a pronuntat la judecatorie in Israel acum trebuie sa inscriu divortul in Romania mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Procedura de citare cu israelul Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna ziua. Am si eu o intrebare: Avem un dosar de recunoastere a unei hotarari straine, in care paratii sunt cetateni israelieni. Tebuie trimise ... (vezi toată discuția)
Divortul in romania a unei persoane cu dubla cetatenie vacanta2010 vacanta2010 Verisoara mea locuieste in Israel si e divortata de 3 ani.Ea are dubla cetatenie si acum vrea sa divorteze si in Romania-Iasi. De ce acte are nevoie,ce taxe ... (vezi toată discuția)