Fratele si cumnata cetateni romani si israelieni au infiat o fata in Israel si doresc sa aiba si ea cetatenia romana. Am fost imputernicit sa-i reprezint la tribunalul Caras-Severin catre care am facut o cerere de exequaror sa le recunoasca sentinta de adoptie data in Israel tradusa, legalzata si apostilata Haga. Mi s-a spus ca trebuie sa fie doua parti un reclamant si un parat. E absurd asta nu e divort. Am cerut sa fie recunoscuta acea sentinta de adoptie din Israel. Ce sa fac??? astept un raspuns multumesc
Reclamanti sunt fratele si cumnata, iar parat este persoana, in contradictoriu cu care a fost obtinuta sentinta in Israel, probabil parintii copilului. Aceste informatii sunt cuprinse in sentinta din Israel.
Daca aveti o imputernicire pentru a-i reprezenta la Tribunalul competent in vederea recunoasterii sentintei nu vad de ce nu ati fost admis? Consultati un avocat.
nu pt ca am imputernicire n mi-a luat acererea ci pentru ca pe cerere nu exista parat. Asta e problema. Noi am cerut sa se recunoasca sentinta de adoptie ca sa o faca si pe fata cetatean roman. Nu avem un parat.
Paratul este Ministerul Afacerilor Sociale din Israel.
Pentru a nu fi necesara citarea acestuia in cererea dvs avand ca obiect exequator, invocati prevederile art. 172 alin. 2 din Legea 105/1992, potrivit carora cererea se judeca fara citarea partilor daca din hotararea straina rezulta ca paratul a fost de acord cu admiterea actiunii. In conditiile in care exista sentinta de adoptie este clar ca acest minister a fost de acord cu admiterea actiunii de adoptie.
Cu alte, cuvinte veti indica acest parat, dar nu este necesara citarea sau prezenta unui reprezentant.