Avem un dosar de recunoastere a unei hotarari straine, in care paratii sunt cetateni israelieni. Tebuie trimise citatiile (in Israel), impreuna cu inscrisurile depuse la dosar.
Acum intrebarea mea este, tinand cont de faptul ca prin intermediul Ministerului Justitiei toata procedura ar dura minim 6 luni (sunt optimista), se poate face citarea in mod valabil prin DHL de catre reprezentantii reclamantului? E suficient ca instanta sa dispuna citarea si prin DHL ca procedura sa fie ok?
Procedura de citare o dispune instanta. Partile care sunt in strainatate isi pot alege o adresa a actelorr procedurale la o adresa din Romania (de exemplu isi angajeaza un avocat si inteles sa isi aleaga domiciliul pentru comunicarea actelor procedurale la sediul acestuia) - in acest fel se va scurta cu mult timpul pe instanta.
Stiu ce spuneti dumneavoastra, este vorba despre art. 114 alin. 1 Cpc, unde se prevede obligatia de alegere a unui domiciliu pentru comunicari in Romania.
Eu ma gandeam doar daca s-ar putea face citatia prin DHL in mod valabil, atat timp cat instanta, prin ultima incheiere, a dispus citarea atat prin Ministerul Justitiei, cat si prin DHL, iar dna. grefiera care se ocupa cu aceasta procedura mi-a spus ca va transmite dnei. judecator ca nu este timp suficient (pana la urmatorul termen - candva prin noiembrie) pentru a trimite prin Minister, prin urmare sa se faca doar prin DHL.
Deci intrebarea mea ar fi daca intr-adevar, atat timp cat dispune instanta trimiterea prin DHL, este valabil facuta?
Ce text de lege spune ca nu se trimite decat prin Ministerul Justitiei?