avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ucidere din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ucidere din culpa

un bun amic de-al meu a dat pe trecere peste o persoana, el nu consumase alcool si nu avea nimic in sange. persoana a decedat. ce i se poate intampla in cel mai rau caz. va rog astept raspuns. va multumesc

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:25, 28 Septembrie 2011
Pentru a putea incerca stabilirea unei incadrari juridice din relatarile dvs , trebuie sa comunicati mai multe amanunte in legatura cu modul in care s-au petrecut lucrurile (unde era persoana , une s-a intamplat fapta , viteza aproximativa a masinii , daca conducatorul aut are antecedente penale , etc)
La prima vedere , fara a avea amanunte , pare a fi vorba despre infractiunea de ucidere din culpa , prev.de art.178 al 2 c.pen , sanctionata cu inchisoarea de la 2 ani la 7 ani.
Individualizarea pedepsei se va face de catre magistrat , dupa modul in care s-a produs , fapta , stabilirea eventualelor culpe in producerea accidentului si in functie de circumstantele personale ale conducatorului auto).
Daca conducatorul auto , nu are antecedente penale , in general se aplica o pedeapsa cu suspendarea executarii , conf.art.81 c.pen.
Daca conducatorul auto recunoaste fapta la urmarirea penala si in instanta , limitele pedepsei , vor fi scazute cu 1/3
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Daca a dat pe ,,trecere" peste o persoana situatia poate sa fie foarte complicata pentru el.
Incercati sa va ganditi cum ar aprecia judecatorul ca o persoana traverseaza pe ,,trecere" si este ucisa de o masina.
In cel mai rau caz va ajunge in inchisoare.
Mai rau de atat nu cred ca s-ar putea.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier, pieton decedat Gardygar Gardygar Buna seara,as dori si eu sa va spun cu mare teama si suspans ceva ce s-a petrecut ceva zile in urma.Un prieten conducea cu viteza legala pe la ora 19-20 seara ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal - uciderea din culpa zahariadan zahariadan unde as putea gasi noile articole din noul cod penal cu privire la uciderea din culpa (vezi toată discuția)
Ajutor va rog :(( Boia Luminita Boia Luminita ce prevede art.178 alin 12 din codul penal? care sunt pedepsele si daunele ce mi se vor cere? la ce sa ma astept? va rog sa ma ajutati :(. nu am avut ... (vezi toată discuția)