avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ajutor va rog :((
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ajutor va rog :((

ce prevede art.178 alin 12 din codul penal? care sunt pedepsele si daunele ce mi se vor cere? la ce sa ma astept? va rog sa ma ajutati :(.
nu am avut alcool in sange deloc, iar o persoana a decedat
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
Boia Luminita, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:19, 5 Noiembrie 2009
Art. 178 C.p. - Uciderea din culpa a unei persoane se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispozitiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitati, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

Cand uciderea din culpa a unei persoane este savarsita de un conducator de vehicul cu tractiune mecanica, avand in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala sau care se afla in stare de ebrietate, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta savarsita din culpa, de orice alta persoana in exercitiul profesiei sau meseriei si care se afla in stare de ebrietate.

Daca prin fapta savarsita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute in alineatele precedente se poate adauga un spor pana la 3 ani.

Aveti sansa sa obtineti un minim de pedeapsa chiar , poate veti obtine o suspendare conditionata , in conditiile in care nu ati consumat alcool , nu exista deci prea multe agravante , lipsa antecedentelor , repararea prejudiciului cauzat , implicarea dvs. si contributia adusa la inmormantarea victimei , acordarea de sprijin familiei , toate acestea sunt in favoarea dvs. si vor fi avute in vedere la individualizarea judiciara a pedepsei . Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Asa este, poate fi dispusa suspendarea conditionata a executarii pedepsei, cum a precizat @legally, daca pedeapsa efectiv aplicata de catre instanta de judecata e de 3 ani, si n-a existat vreun antecedent penal sanctionat cu pedeapsa cu inchisoarea mai mare de 6 luni.

Obligatiile civile , acelea de despagubire, trebuie executate.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Boia Luminita a scris:

ce prevede art.178 alin 12 din codul penal? care sunt pedepsele si daunele ce mi se vor cere? la ce sa ma astept? va rog sa ma ajutati :(.
nu am avut alcool in sange deloc, iar doar o persoana a decedat


Nu este suficient ca a decedat o persoana?
Trebuia sa decedeze mai multe sau cum?
Incercati sa va angajati avocat si puteti scapa de inchisoare.

avocat Claudiu Lascoschi
Si eu am ramas putin surprinsa cand ati mentionat ca doar o persoana a murit. Puteti obtine si o suspendare a executarii pedepsei si veti fi obligat la plata unor despagubiri civile catre familia partii vatamate.

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa si sase victime nedumerire??? nikolos nikolos LA ACCIDENT CU UCIDERE DIN CULPA SI SASE PLANGERI PE PARTE CIVILA CUM SE VA CONSIDERA SI APLICA ? 1]CELE SASE ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa - pedepse Boia Luminita Boia Luminita Ce pedepse prevede legea pentru omor prin imprudenta? (vezi toată discuția)
Noul cod penal - uciderea din culpa zahariadan zahariadan unde as putea gasi noile articole din noul cod penal cu privire la uciderea din culpa (vezi toată discuția)