avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ucidere din culpa si sase victime NEDUMERIRE???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ucidere din culpa si sase victime NEDUMERIRE???

LA ACCIDENT CU UCIDERE DIN CULPA SI SASE PLANGERI PE PARTE CIVILA CUM SE VA CONSIDERA SI APLICA ? 1]CELE SASE PLANGERI SE VA LUA IN CONSIDERATIE CONCURS DE INFRACTIUNII? SI CUM SE CALCULEAZA CA PEDEAPSA? 2]CUM SE CALCULEAZA PEDEAPSA PRIN UCIDERE DIN CULPA SI CONCURSUL DE INFRACTIUNI ? FIIND LA PRIMA ABATERE DE ACEST GEN IN 22 DE ANI DE SOFERIE FARA NICI O ABATERE CE PEDEAPSA POT PRIMII ? CU SUSPENDARE SAU PRIVARE DE LIBERTATE?
"Uciderea din culpa a unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispoziţiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exerciţiul unei funcţi sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitaţi, se pedepseşte cu închisoare da la 2 la 7 ani.
Când uciderea din culpa a unei persoane este savârşita de un conducator de vehicul cu tracţiune mecanica, având în sânge o îmbibaţie alcoolica ce depaşeşte limita legala sau care se afla în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani.
Cu aceeaşi pedeapsa se sancţioneaza fapta savârşita din culpa, de orice alta persoana în exerciţiul profesiei sau meseriei şi care se afla în stare de ebrietate.
Daca prin fapta savârşita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute în alin.precedente se poate adauga un spor de pâna la 3 ani."

E savarsita o singura infractiunea de ucidere din culpa.
Din punctul meu de vedere, se va dispune pedepsa cu inchisoarea, fara a fi individualizata prin suspendare conditionata.

Totusi, nici acest mod de individualizare a pedepsei nu este exclus.(relevante sunt imprejurarile in care a fost savarsita fapta ).


Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu e concurs, e forma agravata de ucidere din culpa ( "Daca prin fapta savarsita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane...se poate adauga un spor pana la 3 ani").
E posibil sa luati cu suspendare. Angajati-va un avocat tare.
nu este concurs de infractiuni ci varianta agravanta a infract prevazuta de art.178 (adica se aplica alin.5 care prevede uciderea din culpa a mai multor persoane). Se mai poate face aplicarea si a alin 2 din acelasi art 178 (nerespecarea unor dispozitii legale pentru exercitiul unei profesii).

in cazul alin.5 se aplica un spor de 3 ani la pedeapsa aplicata. Suspendarea executarii este posibila insa depinde de f multe lucruri. ar fi bine va angajati un aparator ales, pe care il cunoasteti sau va este recomandat deoarece dosarul este complex si este bine sa fiti sigur ca beneficiati de atentia avocatului.
Cate persoane au decedat ca urmare a accidentului?
o singura persoana si sase au depus plangere

Alte discuții în legătură

Pedepse GeorgianaI06 GeorgianaI06 Se poate da pedeapsa cu inchisoare cu executare in cazul infractiunilor comise in cadrul unui accident de circulatie in urma caruia au murit 3 persoane? (vezi toată discuția)
Noul cod penal - uciderea din culpa zahariadan zahariadan unde as putea gasi noile articole din noul cod penal cu privire la uciderea din culpa (vezi toată discuția)
Ajutor va rog :(( Boia Luminita Boia Luminita ce prevede art.178 alin 12 din codul penal? care sunt pedepsele si daunele ce mi se vor cere? la ce sa ma astept? va rog sa ma ajutati :(. nu am avut ... (vezi toată discuția)