avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedepse
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedepse

Se poate da pedeapsa cu inchisoare cu executare in cazul infractiunilor comise in cadrul unui accident de circulatie in urma caruia au murit 3 persoane?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:46, 8 Februarie 2013
sigur ca da.
depinde de conditiile in care s-a petrecut accidentul , de persoana faptuitorului , de circumstante, de mai multe lucruri...
Da ,se poate aplica chiar si un spor.Se va tine seama de criteriile generale de individualizare.
ART. 178
Uciderea din culpă
Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activităţi, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Când uciderea din culpă a unei persoane este săvârşită de un conducător de vehicul cu tracţiune mecanică, având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală sau care se află în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta săvârşită din culpă, de orice altă persoană în exerciţiul profesiei sau meseriei şi care se află în stare de ebrietate.
Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevăzute în alineatele precedente se poate adăuga un spor până la 3 ani.
Multumesc pentru raspuns!
Regula este in acest caz pedeapsa cu executare.
Exceptia pedeapsa cu suspendare.
Doar cine are avocat supertare scapa cu suspendare de regula...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident florin882012 florin882012 buna ziua, daca pasagerul sa oferit sa mearga cu mine si pe parcursul drumului s-a intamplat un accident , pasagerul a ajuns la spital si a degedat dupa 30 ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal - uciderea din culpa zahariadan zahariadan unde as putea gasi noile articole din noul cod penal cu privire la uciderea din culpa (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa - pedepse Boia Luminita Boia Luminita Ce pedepse prevede legea pentru omor prin imprudenta? (vezi toată discuția)