avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

buna ziua,
daca pasagerul sa oferit sa mearga cu mine si pe parcursul drumului s-a intamplat un accident , pasagerul a ajuns la spital si a degedat dupa 30 ore.

ce fel de vina este?
imi apartine doar mie sau la amandoi?

multumesc
cine este vinovat de producerea accidentului.
Daca veti fi gasit vinovat de producerea accidentului pentru ucidere din culpa o sa fiti cercetat.
ART. 178 c.p.
Uciderea din culpă
Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activităţi, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Când uciderea din culpă a unei persoane este săvârşită de un conducător de vehicul cu tracţiune mecanică, având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală sau care se află în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta săvârşită din culpă, de orice altă persoană în exerciţiul profesiei sau meseriei şi care se află în stare de ebrietate.
Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevăzute în alineatele precedente se poate adăuga un spor până la 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa - pedepse Boia Luminita Boia Luminita Ce pedepse prevede legea pentru omor prin imprudenta? (vezi toată discuția)
Pedepse GeorgianaI06 GeorgianaI06 Se poate da pedeapsa cu inchisoare cu executare in cazul infractiunilor comise in cadrul unui accident de circulatie in urma caruia au murit 3 persoane? (vezi toată discuția)
Noul cod penal - uciderea din culpa zahariadan zahariadan unde as putea gasi noile articole din noul cod penal cu privire la uciderea din culpa (vezi toată discuția)