avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functie de conducere sau de executie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functie de conducere sau de executie?

Buna ziua.Va rog, daca ma poate lamuri cineva.
Cum se considera functia ..de executie , sau de conducere? a unei persoane angajata pe post de contabil -sef care este subordonata directorului general si nu are nici o persoana in subordine ?
Este important , deoarece in cazul demisiei difera perioada de preaviz.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
CHANEL, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 11:24, 28 Septembrie 2011
In contractul de munca incheiat, care este perioada de preaviz trecuta? (daca a fost de la inceputul contractului incadrarea de contabil sef)
sau
In fisa postului la functie este trecuta ca fiind de conducere sau de executie?
Avand in vedere ca functia este de contabil sef, ma gandesc ca atributiile si responsabilitatile pe care le are de indeplinit sunt ceva mai multe si mai complexe decat ale unui contabil simplu si, ca atare, poate este bine sa treceti ca perioada de preaviz 45 zile lucratoare, specifica angajatilor in functiile de conducere, cu atat mai mult cu cat grupa majora de incadrare conform COR este 1, specifica functiilor de conducere.
Ramane insa la latiudinea angajatorului ce perioada de preaviz doreste sa ii acorde.
CHANEL a scris:

Buna ziua.Va rog, daca ma poate lamuri cineva.
Cum se considera functia ..de executie , sau de conducere? a unei persoane angajata pe post de contabil -sef care este subordonata directorului general si nu are nici o persoana in subordine ?
Este important , deoarece in cazul demisiei difera perioada de preaviz.





Art.277(1)Codul Muncii:

(1) In sensul prezentului cod, functiile de conducere sunt cele definite prin lege sau prin reglementari interne ale angajatorului.

Nu stiu daca este vorba despre o institutie de stat sau o firma privata,daca este institutie de stat,atunci fc. de contabil sef este o fc. de conducere de specialitate.
Daca este firma privata,atunci ar trebui sa studiati Regulamentul de organizare şi funcţionare al firmei,care este o detaliere a structurii organizatorice în care se includ atribuţiile, competenţele şi responsabilităţile specifice funcţiilor existente în întreprindere.
Veti gasi acolo si organigrama firmei ,care va poate lamuri in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se considera functia ..de executie , sau de conducere? frunza_85 frunza_85 Subiect: Functie de conducere sau de executie? Buna ziua.Va rog, daca ma poate lamuri cineva. a unei persoane angajata pe post de Specialist in domeniul SSM ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii la acelasi angajator larisarazvan larisarazvan Buna ziua va prezint urmatoarea situatie: Un angajat cu studii medii care indeplineste o functie pentru care se cer studii medii poate indeplini atributiile ... (vezi toată discuția)
Gestionar adrianstrat03 adrianstrat03 Buna ziua, As dori sa stiu daca functia de gestionar este o functie de executie sau de conducere. Mentionez ca in fisa postului nu este precizat acest lucru ... (vezi toată discuția)