avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de functii la acelasi angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de functii la acelasi angajator

Buna ziua
va prezint urmatoarea situatie:
Un angajat cu studii medii care indeplineste o functie pentru care se cer studii medii poate indeplini atributiile sefului ierarhic superior cand acesta se afla in concediu?Precizez ca seful ierarhic superior este incadrat pe o functie cu studii superioare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 12:56, 13 August 2012
Un angajat poate avea un cumul de functii, insa numai de executie, o functie de conducere nu poate fi cumulata cu o functie de executie si invers.
In cazul dumneavoastra, daca functia pentru care ar asigura interimatul este una de conducere, iar salariatul detine o functie de executie, nu este posibil, doar daca seful ierarhic superior mentionat de dumneavoastra are tot o functie de executie.
In care act normativ se precizeaza ca nu este posibil?Daca cel ce ocupa fc. de executie are nivelul de pregatire cerut de postul de conducere ,daca nu exista incompatibilitati ce fac imposibil cumulul de functii,se poate cumula o functie de conducere cu o fc. de executie si invers.


@larisarazvan


In cazul descris nu este vorba despre cumul de functii ci despre o delegare temporara de atributii,adica de o inlocuire pe perioada absentei din unitate a titularului postului.
Daca nu exista o alta persoana care sa indeplineasca conditiile ,se poate delega pe aceasta perioada acea persoana,daca angajatorul si persoana respectiva isi asuma responsabilitatea.(daca nu e vorba despre o unitate bugetara sau de un post a carui ocupant trebuie obligatoriu sa aiba o profesie cu statut reglementat,de ex. jurist,medic,arhitect)
In cazul prezentat de dumneavoastra nu este cumul de functii, este inlocuirea unui salariat cat acesta se afla in concediu de odihna. Nu se plateste suplimentar cel care inlocuieste alta persoana care se afla in concediu de odihna. Pe cererea de solicitare a concediului de odihna, persoana desemnata sa tina locul isi da acordul sub semnatura. Si prin fisa postului ar trebuie prevazut acest aspect carei persoana sau functie tineti locul si cine va inlocuieste pe dumneavoastra cat sunteti in concediu de odihna. Persoana aflata in concediu este platita pe postul ei cat se afla in co , nu pot fi generate cheltuieli suplimentare pe acelasi post. pentru deveni cheltuieli imputabile.
Da ,ca inlocuitor puteti tine locul unei persoane cu functie de conducere.
Putetii observa aceasta discutie. la finalul acesteia se discuta acest subiect
[ link extern ]
1.Discutia si opiniile exprimate in acel articol sunt irelevante si nu tin loc de act normativ,care nu exista!

2.Acolo se discuta despre situatia particulara cumul administrator-salariat

3Codul Muncii s-a modificat intre timp,astfel incat in ceea ce priveste definirea fc. de conducere art.277(1)spune:
"(1) In sensul prezentului cod, functiile de conducere sunt cele definite prin lege sau prin reglementari interne ale angajatorului"
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Inlocuire functionar de conducere - concediu de odihna blackjack blackjack Buna ziua, Se poate ca un functionar public de conducere sa fie inlocuit de un functionar de executie pe perioada concediului legal de odihna a celui ... (vezi toată discuția)
Delegare de atributii functionar public emiliabianca emiliabianca Buna ziua , va rog daca poate cineva sa-mi clarifice o problema: nu stiu care este baza legala(daca exista) potrivit careia un functionar public de executie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie conducere lavpop lavpop Buna ziua , Sunt sef serviciu intr-o companie cu capital de stat .Am negociat spor de conducere de 25 % din salariul de baza . Intrebarea este daca atunci ... (vezi toată discuția)