avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturarea de servicii catre o ambasada din Romania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturarea de servicii catre o ambasada din Romania

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea nelamurire:

Un SRL trebuie sa factureze servicii catre o Ambasada din Romania. Tara catre a carei ambasada se doreste facturarea este membra UE.
Acuma, SRL-ul nu este inregistrat in Registrul Operatorilor Intracomunitari, (si nu stiu sigur, dar cred ca) ambasada nu are personalitate juridica.

Care sunt implicatiile fiscale? Cum facturez aceste servicii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:20, 29 Septembrie 2011
conform art. 143, alin 1, lit j) din codul fiscal, sunt scutite de tva
livrările de bunuri şi prestările de servicii în favoarea misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, a personalului acestora, precum şi a cetăţenilor străini cu statut diplomatic sau consular în România ori într-un alt stat membru, în condiţii de reciprocitate.

va recomand sa cititi OMFP nr. 2067/2007, unde veti gasi o serie de particlaritati specifice aplicarii scutirilor si cateva formulare ce trebuiesc completate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare ambasada alinanicoleta86 alinanicoleta86 Buna Ziua, Va rog sa ma ajutati cu o intrebare legata de prestarile de servicii electronice, prestate de catre o pers. impozabila in Romania unei ... (vezi toată discuția)
Casatorie in turcia cu o filipineza Serenity12 Serenity12 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)