avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare ambasada
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare ambasada

Buna Ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o intrebare legata de prestarile de servicii electronice, prestate de catre o pers. impozabila in Romania unei ambasade(Estonia) in Romania dar cu sediul in Polonia.
Cum va fi intocmita factura externa daca, cf. art 143 alin 1 lit. j din codul fiscal, prestarile de servicii in favoarea misiunilor dipolomatice si oficiilor consulare sunt scutite de tva, dar cf. ordinului 2389/2011 art 5 alin. 1 si 3 scutirea directa de taxa trebuie facuta in baza certificatului emis de tara gazda sau cf art 7 alin 1 scutirea prin restituirea taxei, noi trebuie sa intocmim factura externa cu tva-ul nostru in cazul in care nu avem certificatul lor de scutire de taxa? In acest caz, in decontul 300 , la ce rand incadram aceasta prestare de servicii?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 16:01, 7 Aprilie 2015
daca e cu tva, ca o vanzare interna cu tva ( se declara in 300, nu 394)
Ca si cum ati vinde unui neplatitor de tva din romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)
Facturarea de servicii catre o ambasada din romania adriana_n adriana_n Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea nelamurire: Un SRL trebuie sa factureze servicii catre o Ambasada din Romania. Tara ... (vezi toată discuția)
Tva pentru agenturare nave mai augura augura Va rog sa-mi spuneti,daca se poate, cum sunt tratate din punct de vedere tva operatiunile de prestari servicii efectuate de persoana impozabila din Romania ... (vezi toată discuția)