avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ridicare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ridicare permis auto

PE 1 APRILIE 2011 MA INTORCEAM ACASA DE LA O SOCIETATE DE UNDE IMI CUMPARASEM O REMORCA APICOLA. PE DRUM AM FOST OPRIT DE UN ECHIPAJ DE POLITIE SI DUPA CONTROLUL TUTUROR DOCUMENTELOR MI-AU SPUS CA AM DEPASIT CU 15 KG GREUTATEA MAXIMA PTR. CATEGORIA B.MI-AU CERUT O DECLARATIE CUM CA AM FOST OPRIT SI CONTOLAT SI CA AM CUMPARAT REMORCA RESPECTIVA DE 1000 KG GREUTATE MAXIMA ADMISIBILA.MENTIONEZ CA MASINA ARE 2515 KG MAXIM ADMISIBIL.DE CELE 15 KG NU MI-AM DAT SEAMA .AM FOST SFATUIT SA FAC SCOALA PENTRU CATEGORIA BE CEEA CE AM SI FACUT DE-A DOUA ZI.PE 28 APRILIE AM LUAT SALA SI IN ACEIASI ZI AM FOST CHEMAT SA PREDAU PERMISUL SI MI-AU DAT DOVADA FARA DREPT DE CIRCULATIE,PENTRU CA M-AU INCADRAT LA ART.86/2. DOSARUL A AJUNS LA PARCHET SOLUTIONAT DE POLITIE CU NUP,PE 19 MAI.PE 23 IUNIE AM FACUT CERERE DE URGENTARE SI DE ATUNCI NU AM MAI PRIMIT NICI O VESTE. AS VREA SA-MI SPUNA CINEVA CE MA MAI ASTEAPTA SI CE SA FAC SA-MI REDOBANDESC CARNETUL MAI REPEDE. VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:01, 28 Septembrie 2011
daca primiti NUP veti primi si o suspendare a permisului ptr 90 de zile. deci nu veti avea permisul prea repede.
REVIN DE CAND SE CONSIDERA SUSPENDAREA SI DACA SE TINE CONT CA AM PERMISUL SUSPENDAT DE 5 LUNI
susendarea se calculeaza de la emiterea Ordinului sefului IPJ privind suspendarea permisului. Iar acest cat se emite dupa primirea de catre politie a dosarului si a ordonantei ce instituie NUP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire permis auto pelubogdana pelubogdana Pe 1 aprilie 2011 mi s-aretinut permisul cf. art.111 alin.1 lit.b,fiind incadrat la art.86/2 COD RUTIER,pentru ca am depasit cu 15 kg greutatea admisibila ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat cu propunere de dosar penal kid77xxl kid77xxl In timp ce conduceam auto proprietate personala 1687masa initiala/2160 kg masa totala autorizata tractand o rulota de 1160 kg masa initiala/1500 kg masa total ... (vezi toată discuția)
Se poate conduce legal tractorul agricol-forestier cu b pe drumurile comunale ? catalinuxxl catalinuxxl Buna seara. Daca un tractor este inregistrat la primarie si acesta sau ansamblul tractor+remorca ( greutatea remorcii nu depaseste greutatea tr ) nu ... (vezi toată discuția)