avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere in posesie teren forestier
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere in posesie teren forestier

Buna ziua!
Problema mea suna in felul urmator:
Posed Titlu de proprietate emis pe baza prevederilor Legii 18/1991, Legii 169/1997 si a Legii 1/2000, data emiterii august 2002. Terenul este cu vegetatie forestiera.
In titlu de proprietate scrie, ca am fost pus in posesie in iulie 2002, ceeace nu este adevarat. Niciodata nu m-au chemat la punere in posesie, si deci, nici n-am semnat un asemenea act.
Ba din contra, in toti acesti ani, de nenumerate ori am cerut la primarie, sa fiu pus in posesie, fara rezultat. Drept, ca aceste cereri nu le-am facut in scris, numai verbal, avand incredere in cei de la primaria satului.
Nu stiu unde este padurea mea, nu stiu cine foloseste si n-am cum sa aflu.
Citind legile am gasit urmatoarele:
Art.405 Codul de procedura civila, conform caruia dupa 10 ani de la emiterea titlului de proprietate pierd dreptul executiei silite.
In acelas timp Codul Civil ma ameninta cu prescriptia achizitiva, adica uzurcapiunea.(termenul este tot de 10 ani).
Ajutati-ma va rog cu un sfat: ce sa fac concret, ca sa nu-mi pierd dreptul dobandit prin Titlu de Proprietate si sa intru in posesie propriuzisa a padurii.
Multumesc.


Cel mai recent răspuns: ssusu , utilizator 19:46, 11 Octombrie 2011
Nu ma ajuta nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate BogdanAdrian21 BogdanAdrian21 Buna ziua, Sunt presedintele unui Composesorat, iar de curand am observat ca punerea in posesie, titlul de propreietate eliberat in 2009 si ulterior ... (vezi toată discuția)
Teren nerecuperat addac addac Buna ziua,bunicii mei au un teren de 10 000 m padure in ilfov,insa primarul nu le da acest teren mentionand ca primarul dinaintea lui a vandut toate ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit Ladislau-Tiberiu Ladislau-Tiberiu In ce lege nr./an...eventual rectificat...este reglementat scutirea taxa impozit la primărie locală pentru teren forestier grupa -1-funcțională,adică ... (vezi toată discuția)