avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva achizitii intracomunitare neplatitori de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva achizitii intracomunitare neplatitori de tva

buna ziua! societate comerciala neplatitoare de tva,(servicii medicale), doreste sa achizitioneze de la un producator german, aparatura pentru un cabinet de optica medicala. destinatia achizitiei nu este clar stabilita in sensul ca poate ramane investitia societatii care face achizitia, sau poate fi refacturata catre societatea care urmeaza sa fie infiinta pentru deschiderea cabinetului de optica. valoarea achizitie este sub 10000eur. producatorul neamt cere cod de tva intracomunitar pentru a factura fara tva. stiu ca la achizitiile sub acest prag nu sunt obligata sa ma inregistrez ca platitor intracomunitar si furnizorul trebuie sa factureze cu tva-ul tarii respective, numai nu ne intelegem. intrebare: daca totusi ma declar platitor de tva intracomunitar desii nu am achizitii peste 10000eur si furnizorul factureaza fara tva, societatea mea plateste tva in romania petru achizitia respectiva?
Cel mai recent răspuns: radulescuramona , utilizator 09:57, 4 Octombrie 2011
puteti sa va inregistrati prin optiune in scopuri de tva intracomunitar chiar daca valoarea achizitiei nu depaseste pragul de 10.000 euro (34.000 lei).
baza legala: art. 153^1, alin 2 cod fiscal.

in aceste conditii veti avea obligatia de a plati tva 24% in romania prin depunerea decontului special de tva, formular 301 - temei legal: art. 156^3, alin 1, lit. a) cod fiscal
multumesc mult! acelasi lucru am inteles si eu din ceea ce citisem numai ca partenerii aveau alta versiune. spuneau ca trebuie sa obtin codul de tva obligatoriu chiar si pentru tranzactii sub 10000 eur pentru ca asa prevede legislatia de acolo si ca in situatia asta nu platesc tva in romania. multumesc mult inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in roi - neplatitor de tva Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Daca societatea nu este inregistrata ca platitor de TVA, dar intentoneaza sa achizitioneze din UE bunuri pentru revanzare - unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie să procedeze un pfa neplătitor de tva care cumpără, în scop de vânzare, aparatură electronică din spațiul ue? ciucardelcosti ciucardelcosti Buna ziua, Pentru un PFA neplatitor de TVA cu unul din codurile CAEN pe comert online, etc., daca doresc sa cumpar spre exemplu aparatura electronica din ... (vezi toată discuția)
Ii neplatitor tva - deducere? just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Am un II neplatitor de TVA. Doresc sa fac achizitii intracomunitare. Cum fac cu TVA? In primul rand, sunt obligat sa ma iregistreg in registrul ... (vezi toată discuția)