avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... LIPSA CONTRACT - PRETENTII
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

LIPSA CONTRACT - PRETENTII

Am un debitor care refuza sa faca plata garantiilor retinute in baza unui contract de executie lucrari. Motiveaza ca remedierile nu sunt bine executate (desi de 2 ori s-au facut remedieri in perioada de garantie) si refuza semnarea procesului verbal de receptie finala.

Pentru a nu intra in prescriptie trebuie sa fac neaparat o actiune in pretentii. Documentele de proba sunt: facturi semnate si stampilate - pe care este inscrisa suma ce se retine ca si garantie) si un proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor facut in baza contractului - insa ...imi liseste contractul -nu a mai fost predat noua de catre beneficiar.
Intrebarea mea e daca pot sa-mi sustin pretentiile fara contract. Una din facturi este emisa la 30 sep 2008 si una in octombrie 2008, procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor este in dec.2008, astfel ca in dec. 2009 ar fi trebuit sa fie platite garantiile dupa receptia finala, care nu s-a mai semnat.
Ce sanse am sa recuperez aceste garantii in conditiile de mai sus.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Garantie de buna executie maribog maribog Buna.Anul trecut mi s-a retinut o garantie de buna executie, pentru executarea unor lucrari.Ma intereseaza pe baza a ce mi se va elibera suma din banca, daca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! se poate efectua receptia finala a lucrarilor executate ... DuVal277 DuVal277 Buna ziua! Se poate efectua receptia finala a lucrarilor executate dupa expirarea duratei de valabilitate a unui contract subsecvent de executie lucrari, ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent!!!valoare garantie de buna executie sasha d sasha d Pentru un contract de lucrari, incheiat in 2008 si la care am incheiat acum pv de receptie finala, cum determinam valoarea garantiei de buna executie care ... (vezi toată discuția)