avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Raspuns urgent!!!Valoare garantie de buna executie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Raspuns urgent!!!Valoare garantie de buna executie

Pentru un contract de lucrari, incheiat in 2008 si la care am incheiat acum pv de receptie finala, cum determinam valoarea garantiei de buna executie care trebuie restituita, avand in vedere ca a fost virata esalonat in procent de 2% de catre firma ce a executat lucrarea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 11:16, 4 Mai 2010
Ar trebui sa fie stipulate in contract modalitatea de returnare si perioada. Garantia se returneaza integral daca nu sunt alte pretentii.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
ContSters149, utilizator
sasha d a scris:

Pentru un contract de lucrari, incheiat in 2008 si la care am incheiat acum pv de receptie finala, cum determinam valoarea garantiei de buna executie care trebuie restituita, avand in vedere ca a fost virata esalonat in procent de 2% de catre firma ce a executat lucrarea?
Multumesc

(4) In cazul contractelor de lucrari, autoritatea contractanta are obligatia de a elibera/restitui garantia de buna executie dupa cum urmeaza:
a) 70% din valoarea garantiei, in termen de 14 zile de la data incheierii procesului-verbal de receptie la terminarea lucrarilor, daca nu a ridicat pana la acea data pretentii asupra ei, iar riscul pentru vicii ascunse este minim;
b) restul de 30% din valoarea garantiei, la expirarea perioadei de garantie a lucrarilor executate, pe baza procesului-verbal de receptie finala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare garantie de buna executie fara a se finaliza contractul ionescumihaela ionescumihaela firma constructoare solicita proces verbal de receptie partiala si returnarea garantiei de buna executie desi lucrarea nu este finalizata si in contact este ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie maribog maribog Buna.Anul trecut mi s-a retinut o garantie de buna executie, pentru executarea unor lucrari.Ma intereseaza pe baza a ce mi se va elibera suma din banca, daca ... (vezi toată discuția)
Contract subsecvent BNK BNK Buna ziua . Am un acord cadru de asfaltare de xxx lei si o garantie a lucrarii de 144 luni. Durata garantiei de buna executie a unui contract subsecvent ( ... (vezi toată discuția)