firma constructoare solicita proces verbal de receptie partiala si returnarea garantiei de buna executie desi lucrarea nu este finalizata si in contact este facuta specificatie clara a modului de returnare(70%in termen de 15 zile de la indeplinirea obligatilor asumate prin contract si 30% la data expirarii perioadei de garantie) :vishenka:
multumesc pt raspunsuri
trebuie respectat contractul.. altfel intrati la belele cu legea, cu auditorii.. spuneti celor de la firma construcotare ca nu sunteti dispusa sa ajungeti sa raspundeti material si penal de dragul lor
In primul rand nu exista notiunea de receptie partiala, decat daca aceste lucrari sunt distincte din punct de vedere fizic şi funcţional, dar se fac tot la sfarsitu lucrarii.
Receptia se face odata la terminarea lucrarilor, apoi la terminarea perioadei de garantie. H.G. 925/2006:
În cazul contractelor de lucrări, autoritatea contractantă are obligaţia de a elibera/restitui garanţia de bună execuţie după cum urmează:
a) 70% din valoarea garanţiei, în termen de 14 zile de la data încheierii procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, dacă nu a ridicat până la acea dată pretenţii asupra ei, iar riscul pentru vicii ascunse este minim;
b) restul de 30% din valoarea garanţiei, la expirarea perioadei de garanţie a lucrărilor executate, pe baza procesului-verbal de recepţie finală.
V a rog sa imi oferiti o solutie la urmatoarea problema: firma unde lucrez a incheiat un contract de antrepriza in constructii in urma caruia s-au retinut garantiile de buna executie. Lucrarile s-au sistat temporar si as vrea sa stiu daca putem recupera acum aceste garantii, de fapt cei 5% din valoarea lucrarii executate pana in acest moment avand in vedere ca lucrarea s-a suspendat din vina clientului si nu se cunoaste momentul cand se va reincepe lucrarea sau daca va continua. Daca raspunsul este afirmativ va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez. Sunt la inceputul carierei de jurist si nu am intalnit inca o astfel de situatie.
Va multumesc anticipat!
Contract subsecvent
BNK
Buna ziua .
Am un acord cadru de asfaltare de xxx lei si o garantie a lucrarii de 144 luni.
Durata garantiei de buna executie a unui contract subsecvent ( ... (vezi toată discuția)