avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema intretinere

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati intr-o problema daca se poate: am o restanta la intretinere pentru care a fost dat in judecata proprietarul apartamentului acesta fiind soacra mea care a decedat (succesiunea ne fiind facuta), presedintele m-a tot dus de nas ca se rezolva si sa stau linistita, iar aseara am fost sa platesc o parte din suma, aproximativ 80%, adica cota de intretinere pentru toate lunile restante si o mica partre din penalitati, urmand ca in timp sa achit si restul pana la suma totala. In prima faza a fost de acoord sa facem asa, apoi a venit contabila si i-a spus ca nu pot sa achit asa. Am sugerat acest mod de plata deoarece daca achit din urma, penalitatile vor continua sa curga si nu vad cum as putea ajunge la mal...
Am mers la casierie sa achit, dar aceasta l-a sunat pe presedinte si mi-a anulat chitantele spunandu-mi ca nu imi poate da chitanta pentru ce ii cer eu. Are dreptate?
Ajungand acasa am intrat sa vad ce s-a intamplat cu dosarul si am vazut ca au acut castig de cauza, iar eu mai am 2 zile pentru a face recurs :(, defapt soacra mea decedata. Intrebarea mea este daca vor pune in executare aceasta suma nu se vor lovi de nulitate? judecandu-se cu o persoana moarta? Mentionez ca era decedata si la inceperea procesului.
Daca vars suma dorita de mine in contul Asociatiei cu mentiunea "cote intretinere de la lunax pana la una Y, fara penalitati" rezolv ceva?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandruoana , utilizator 07:50, 29 Septembrie 2011
Ei ce vor sa platiti?
jumate din penalitati si cat am din cota de intretinere, ma poate obliga sa platesc jumatate din penalitati?
Dv platiti ce suma vreti, indiferent ce va scriu ei pe chitante si intr-o perioada relativ mica terminati de platit si restul sumei.
Oricum va trebui sa platiti si cu cat intindeti mai mult aceasta chestiune, cu atat penalizarile vor creste la sumele neplatite.
Hotararea judecatoareasca este pentru cote si penalitati acumulate pana cand a cerut asociatia, dar daca continuati sa nu platiti se vor naste noi penalizari de care nu va va scuti nimeni.
eu oricum mersesem cu o suma mult mai mare decat cea din dosar, intrebarea mea este daca intradevar nu imi poate da chitanta pentru ce ii platesc eu? adik nu am dreptul sa solicit chitanta? este ca si cand as avea mai multe facturi neachitate si le achit in ordinea in care doresc, sau gresesc eu?

eu nu contest suma pe care o am de achitat doar ca daca as achita intai cota de intretinere nu ar mai curge penalitatile. N cumva sunt obligati sa incaseze debitul si apoi penalitatile?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
Adriantot, moderator
Achitati suma dorita in contul asociatiei si depuneti la asociatie o notificare scrisa cu mentiunea ca prin plata stigeti integral debitul(intretinerea restanta) iar cu diferenta o parte din penalitati;daca cunoasteti exact componenta indicati si sumele pe fiecare componenta.Mai mentionati faptul ca solicitarea lor de a achita proportional din debit si penalitati nu are temei legal si precizati ca in caz contra ii veti actiona in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
ContSters145448, utilizator

Alte discuții în legătură

Chitanta intretinere Florans Florans Administratorul unui bloc are dreptul sa emita o chitanta pentru plata intretinerii, pe care este mentionat \'restanta intretinere\', iar in contabilitate sa ... (vezi toată discuția)
Modul de stingere a datoriilor la intretinere monicaion monicaion Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am de facut o expertiza contabila pentru un locatar care a platit intretinerea luna de luna, la scadenta, mai putin cu cota ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere, verificarea stingerii BeYourSelf BeYourSelf Buna ziua, Am avut ceva probleme si am ramas in urma cu plata intretinerii.In momentul de fata am de plata 12712,98 lei reprezentand 7682,04 cheltuieli de ... (vezi toată discuția)