avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chitanta intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chitanta intretinere

Administratorul unui bloc are dreptul sa emita o chitanta pentru plata intretinerii, pe care este mentionat 'restanta intretinere', iar in contabilitate sa scada jumatate din suma achitata pentru plata intretinerii iar cealalta jumatate pentru penalizari?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:06, 27 Ianuarie 2017
Daca va referiti la contabilitatea asociatiei , da, este posibil ca din suma achitata cu titlu de restanta sa se retina penalitatile pe care le datorati, si datoriile cele mai vechi ,legea permite.
Da , pentru ca primele sume la incasare sunt penalitatile , debitul restant iar in final e debitul curent .
Deci, poate sa scada in contabilitatea asociatiei si toata suma platita doar pentru penalitati fara sa fie mentionat pe chitanta ca sunt penalitati? Multumesc.
Nu prea inteleg, legea ii da dreptul sa scada mai intai penalitatile din sold ca dansul sa perceapa de fiecare data penalizari?
Da ! Pana nu sunt stinse penalitatile si debitul restant nu se poate incasa debitul curent . Iar explicatiile trecute pe chitanta , ele trebuie sa reflecte ceea ce a incasat ( ex: 20 lei - penalitati , 15 lei - debit restant , 5 lei - debit curent ) .

Alte discuții în legătură

Plata intretinere prin contul bancar al asociatiei bizman bizman La plata intretinerii prin contul bancar al asociatiei se mai taie chitanta de catre asociatie? (vezi toată discuția)
Dovada chitanta ContSters61634 ContSters61634 Salut. Am o mica nedumerire. Chitanta care atesta plata intretinerii pe ultima luna dovedeste si platile pe lunile anterioare? Atunci cand trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Imputatia platii, respectiv art.1506-1509 din ncc abeonaaudit abeonaaudit Am urmatoarea speta: Asociatia de proprietari a actionat in instanta un restantier pentru perioada mai 2011 - oct.2014(cerere completatoare aprobata in data de ... (vezi toată discuția)