avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere prin contul bancar al asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere prin contul bancar al asociatiei

La plata intretinerii prin contul bancar al asociatiei se mai taie chitanta de catre asociatie?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2015
bizman, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:22, 30 Iulie 2015
Nu, dar pentru siguranta dv. ca plata intretinerii va fi operata de administrator, mergeti la casieria asociatiei si spuneti-i ca ati platit prin banca, aratandu-i si op-ul doveditor.

Op-ul tine loc de chitanta pentru dv.
Administratorul opereaza in contabilitate in baza extrasului decont.
Am inteles dar atunci cum opereaza administratorul in documente daca respectivul are si datorii pe toate conturile, sa zicem si pe intretinere, reparatii, penalitati, rulment etc? Se pune problema de legalitate pt ca nu exista documente care sa spuna cum sa imparti suma iar in cauza unei expertize nici contabilul nu poate defalca suma fara document. O solutie ar fi fost ca cel care plateste prin banca sa specifice la plata dar de cele mai multe ori locatarii habar n-au si atunci ramane tot administratorul sa defalce suma. Si daca avem bloc cu 80 de apartamente si toti vor sa plateasca prin banca deja se complica treaba. Ce solutie ar fi in acest caz? E interzis sa se intocmeasca chitanta in care apar defalcat sumele si se specifica pe chitanta ca plata s-a facut prin banca? In aceasta situatie si la o eventuala expertiza contabilul va sti ca aceste chitante nu se mai opereaza in casa. Mie mi se pare solutia cea mai convenabila dar este si legala? Daca nu atunci care ar fi solutia?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2015
bizman, utilizator
Opereaza asa cum ar facea-o si daca se platea pe chitanta, la casierie. Administratorul stie cum sa imparta suma pe aceste "conturi".

Da, e interzis sa se elibereze chitanta - care inseamna plata in cash si intrarea banilor in soldul de casa - pentru o plata facuta prin banca - care inseamna intrarea banilor in soldul de banca, nu in cel de casa.
Daca administratorul ar face o asemenea prostie, ar insemna sa-si asume o incasare dubla pentru aceeasi suma.

Dv. cine sunteti? Platitorul sau administratorul?
eu sunt presedintele. multumesc frumos. administratorul era in dilema si nu stia cum sa procedeze
Problema se rezolva astfel: la emiterea facturii se emit si niste instiintari de plata individuale. Aici sunt enuntate toate sumele de genul: fonduri, penalitati.
Locatarul plateste suma cumulat si are defalcarea in instiintare.

Alte discuții în legătură

Balanta activ-pasiv asociatii proprietari pante pante Cu ceva timp in urma, radet a emis doua facturi pentru plata in aceeasi luna calendaristica, de ex. pentru decembrie si ianuarie. Acestea au fost prinse drept ... (vezi toată discuția)
Chitanta intretinere Florans Florans Administratorul unui bloc are dreptul sa emita o chitanta pentru plata intretinerii, pe care este mentionat \'restanta intretinere\', iar in contabilitate sa ... (vezi toată discuția)
Incasare prin mandat postal simonadevald simonadevald buna ziua,as dori sa intreb: -o asociatie de proprietari daca primeste prin mandat postal o suma de ex:335 lei cu mentiunea din mandatul postal,,335 lei ... (vezi toată discuția)