avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilizare masa servita intr-o gradinita
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilizare masa servita intr-o gradinita

Buna ziua.
Am nevoie de ajutor in ceea ce priveste modul de inregistrare in contabilitate a mesei servite de copii la o gradinita. Alimentele se cumpara si se prepara masa in cantina proprie. Ma gandesc la crearea unei gestiuni separate pt.cantina si scaderea alimentelor pe baza de bon consum. E corect? Care ar fi notele contabile? Poate lucreaza cineva cu asa ceva si ma ajuta cu cateva informatii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tunelos , utilizator 07:32, 15 Iunie 2012
Buna dimineata!

Bineinteles ca va trebuie o gestiune separata. Materiile prime folosite in procesul de productie se scad pe bon de consum, dar pe baza retetarelor . Intocmiti raport de productie.

Achizitie materii prime:
% = 401
301
4426

Consum materii prime:
601=301

Obtinere produse finite:
345=711

Descarcare gestiune:
711=345

hehe! simpatica faza! deci inregistrez ciorba calda ca produs finit cu bom de predare si fac si fisa limita de consum la zarzavaturi si alte produse cumparate pt ciorba - la gradinita. Sunt sigur ca la restaurante sau fast food mai mare faci asa poate ca trebuie sa vinzi produsul finit, si ii pui si cota de gaz si electricitate si amortizari, dar chiar si la gradinita;) Daca are in obietcul de activitate gradinita si pregatirea mesei sigur asa trebuie facut - daca nu - cred ca merge doar pe bonuri de consum.
tunelos a scris:
hehe! simpatica faza!

Eu v-am sfatuit cum trebuie sa inregistrati. Nu conteaza ca activitatea este mai mica...legal asa trebuie sa procedati. Daca faceti altfel va asigur ca o faceti pe riscul Dvs., in niciun caz pe al meu. Si apoi, nu stiu cine va rade la urma...:sorry:

Corect! Mai ales daca tii cont si de subiectivismul organelor de control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Productia mona_genes mona_genes buna ziua. care sunt notele contabile atunci cand faci productie?incarc marfa in materii prime _ 301 ) , dar mai departe ? multumesc mult! (vezi toată discuția)
Materiale consumabile? luciapap luciapap Vrem sa facem pt nevoi proprii,niste caruciore,sa cumparat tot ce trebuie pt aceste carucioare(roti,teava....).Cum le inregistrez acestea?Mate. consumabile? (vezi toată discuția)
Productie -patiserie Cotinghiu Marcela Cotinghiu Marcela Buna, va rog frumos sa ma ajutati la o problema ,vreau sa-mi deschis o palacintarie si nu stiu ce acte am de facut pt. productie,cum calculez pretul de ... (vezi toată discuția)