avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... transfer scolar
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

transfer scolar

Buna ziua , sunt mama unei fetite de 15 ani (cl. IX) si doresc sa o transfer de la scoala unde este acum deoarece ea a facut gradinita si clasele I - VIII la sectia germana si pt. 0,23 de sutimi care iau lipsit a intrat la o scoala alimentara sectia romana. Doresc sa continue la sectia germana mai ales ca tatal este cetatean german si ea deasemenea. Problema este ca directoarea scolii nu doreste sa-mi acorde transferul pt. ca pierde un copil si din cate am inteles ea sau toti profesorii sunt platiti dupa nr. de copii pe care ii are scoala
Intrebarea mea este:
- este legal sa refuze transferul unui copil? si cum sa procedez in asa fel incat sa primesc acordul transferului?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:51, 28 Septembrie 2011
dupa inceperea anului scolar, elevii din clasa a IX a se pot transfera doar in semestrul II. trebuie sa aveti acordul scolii unde doriti sa o transferati.
profesorii nu sunt platiti in functie de numarul de copii pe care ii au in clasa.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
dianami, utilizator
acordul directorului unde doresc sa o transfer il am, dar revin directorii sunt platiti in functie de nr de copii din scoala mi-a confirmat inspectorul scolar care mi-a zis ca daca imi acorda transferul pt scoala cu sectie germana, directorul scolii de unde pleaca fiica mea se supara pe domnia sa deoarece remuneratia depinde de nr. copiilor din scoala.
si totusi cum pot constrange pe d-l director sa-mi aprobe transferul ca din sem.II sa mearga la cealalta scoala cu sectie germana?
Da, a intrat in vigoare finantarea per elev, dar solicitati directorului transferul si, daca se opune, depuneti o sesizare la isj, adresata inspectorului scolar general.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elev lasat intentionat repetent pt mentinerea unei clase cu efectiv de elevi redus alexandrubt13 alexandrubt13 in iunie anul scolar 2016-17 la o scoala directorul scolii a propus ca un elev de clasa a 6a când va trece in a 7 a sa reamana repetent in clasa a 6a pt ca ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare consiliu local poliacov poliacov Buna ziua. In 2009 scoala A si scoala B ( corpuri de cladiri invecinate) sunt comasate de catre Inspectorat Scolar printr-o decizie. In acelasi an, primaria ... (vezi toată discuția)
Burse scolare ammar_madalina ammar_madalina Am doi copii gemeni,elevi in clasa a VII. In urma unor agresiuni fizice si emotionale repetate i-am transferat la o alta scoala,in timpul semestrului. Fara ca ... (vezi toată discuția)