As dori un raspuns referitor la urmatoarea situatie;se poate stabili filiatia pe linie materna a unui copil adoptat doar cu un inscris realizat de catre un notar public?Mentionez ca la adoptia copilului, parintii adoptivi nu erau casatoriti iar adoptia afost facuta de catre tatal adoptiv.Copilul este acum major iar paruintii adoptivi sunt acum casatoriti.
Adoptia nu se face "printr-o hartie la notar". Ma tem ca "adoptia respectiva" este lovita de nulitate absoluta! Insa, cf. lg 273/2004 republicata, art 5, al 3 "persoana majora poate fi adoptata numai daca adoptatorul sau familia adoptatoare a crescut-o in timpul minoritatii sale".
Notiunea de "familie adoptatoare" este definita la art 3 litera i din lg mentionata mai sus - "sotul si sotia care au adoptat sau doresc sa adopte, in conditiile prezentei legi".
Adoptia
Rosangel
Buna ziua! As avea nevoie de un mare ajutor din partea dumneavoastra!Am tot cautat pe net dar nu am gasit nici un raspuns...Am o fetita in vasta de 6 ani,tatal ... (vezi toată discuția)
Adoptie major
Ioannaki
Buna seara,
Stiti cumva care e procedura adoptarii unui major? Este necesar acordul tatalui biologic?
Se face prin instanta sau e o procedura ... (vezi toată discuția)