Numele meu este Teodora Raluca Tudor Galescu si va scriu intr-o problema pe care o avem de mai bine de 2 ani de zile.
Mama mea, Genovita Tudor Galescu, dupa moartea fratelui ei Lucian Galescu, si a parintilor Ion si Maria Galescu, a mostenit o casa si ceva pamant in Sat.Zamfira, Comuna Lipanesti, Judet Prahova.
Pentru a se putea folosi de aceasta mostenire, a trebuit sa aiba in posesie un titlu de proprietate emis de Primaria Lipanesti. Mama mea a facut toate demersurile de rigoare, insa de 2 ani si mai bine asteptam procesarea titlului de proprietate. Am sunat saptamana de saptamana, incepand cu luna Ianuarie a acestui an.Titlul a fost gata de 2 ori si tot de atatea ori gresit.S-a intocmit in Luna Februarie de catre Primaria Lipanesti un alt Proces Verbal (in urma caruia noi nu am primit nici o copie si care a fost trimis la Prefectura Prahova la insistentele Doamnei Nedelcu de la Funciar Prahova in urma telefoanelor mele) ,a intrat in Prefectura inregistrat cu numarul 2964/25.02.2008. Am inaintat 5 memorii la Prefectura Prahova,mi s-a raspuns numai la 2 precizandu-mi ca este in lucru.
In Luna Iulie am mers din Bacau la Ploiesti in audienta la Domnul Prefect care ne-a asigurat ca va rezolva problema in decurs de 2 saptamani.
Suntem in Luna Septembrie, sunand la Prefectura Prahova ni se raspunde ca Procesul Verbal nu mai este la Prefectura,ci este trimis la Cadastru.Sunand la Cadastru Prahova, ni se raspunde ca nu este la ei.
Se pare ca Procesul Verbal a fost pierdut cu buna stiinta sau nu,dar nimeni nu stie de el.
Am trimis un memoriu la Presedentia Romaniei si la Uniunea Europeana de la Bruxelles.
Ce as putea face?Cui as putea sa ii cer ajutorul? Va rog sa ma sfatuiti unde sa merg mai departe sau ce sa fac!
Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata.
In speta, va puteti adresa Tribunalului - Sectia contencios administrativ de la domiciliul sau ori de la domiciliul paratului.
Trebuie sa deschideti o actiune la instanta din Prahova (judecatorie,cred) si sa chemati in judecata Oficiul de Cadastru - in principal, avand in vedere ca de la prefectura vi s-a spus ca P.V. a fost trimis catre aceasta institutie. Ideal ar fi sa cereti un raspuns scris de la prefectura - pt a avea de la reprezentantii acesteia o dovada a afirmatiei ca au transmis P.V. catre Oficiul de Cadastru. Telefonic e ceva de genul: "el a zis..." "ba nu am zis..." Apoi, adunati la dosar toate documentele pe care le aveti (corespondenta cu institutiile statului, dovada ca mama dv a mostenit terenul etc etc), scrieti o cerere (chemare in judecata) catre instanta Prahova prin care cereti sa vi se rezolve problema si atasati toate documentele necesare, apoi le predati la registratura instantei, sau le trimiteti prin posta recomandat - cu o confirmare de primire; ideal - din nou - ar fi sa fie trimise cu "valoare declarata" pt ca nimeni sa nu conteste continutul plicului respectiv. In fine, teoretic, e usor, dar ar trebui sa contactati un avocat. Daca nu aveti bani suficienti puteti beneficia de prevederile OUG nr 51/2008 cu privire la ajutorul public judiciar in materie civila (M.Of. 327/25.04.2008) si puteti primi ajutor financiar pt plata avocatului, a unor expertize etc. Cererea de ajutor o adresati instantei care va judeca in cazul dv (Prahova). O formulati in scris si va cuprinde mentiuni privind obiectul si natura procesului, identitatea, CNP, domiciliu, starea materiala a solicitantului si a familiei sale, atasandu-se inscrisuri doveditoare ale veniturilor acestuia si a familiei sale. Venitul se calculeaza pe membru de familie - daca e sub 500 lei ajutorul poate fi de 100%, dar nu poate depasi o anumita limita. Trebuie sa cautati ordonanta, ca ocup prea mult spatiu aici. O gasiti pe Internet - chiar si pe site-ul avocatnet.ro...
Va multumesc tare mult si mi-ati fost de mare folos!
Insa va intreb eu de unde stiu ca e Cadastru cel ce l-a pierdut? Poate cei de la Prefectura nu l-au trimis,sau l-au pierdut si au crezut ca l-au trimis.
Dar voi lua hartie cu semnatura ca a fost trimis la Cadastru de le Primarie si am sa va urmez sfatul!