avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... inselaciune sau abuz de incredere?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

inselaciune sau abuz de incredere?

As dori sa stiu cum priviti urmatorul aspect:
Trei firme X, Y si Z se intilnesc intr-un spatiu al firmei Z pt o tranzactie.
Firma X trebuie sa factureze lui Y, iar aceasta catre Z. Firma Z verifica marfa firmei X timp de 3 ore sub supraveghere video, dupa care accepta tranzactia cu firma Y, careia ii plateste pe loc prin transfer bancar. Deci firma Y factureaza marfa firmei X catre Z, fara sa fie intocmita inca factura de la X catre Y. Aceasta factura nu se mai intocmeste deloc. Deci X, care avea marfa de la bun inceput este pagubita.
Pare ciudat, dar firma X sustine ca Y nu voia sa semneze factura catre aceasta pina cind Z nu accepta tranzactia, din acest considerent intilnindu-se toate 3 in acelasi loc.
Cel mai recent răspuns: clientX , utilizator 21:30, 29 Septembrie 2011
abuz de incredere nu e. si tare mi-e ca nu este un litigiu de natura penala.
Da, cam asa imi pare si mie.

Si care este problema concreta?
Abuz de incredere nu e, inselaciune nu e, atunci ce e?
Care e problema? Cum recupereaza X banii...?
Parerea mea este ca e cam de domeniul penalului. Cum vinde y catre z ceva ce in realitate nu detine?
Printr-o judecata, dar nu penala.

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara catalina.lazar catalina.lazar Se realizează transportul de bunuri de la societatea X din Polonia la societatea Y din Germania, care mai apoi transporta la societatea Z din România. Se ... (vezi toată discuția)
Marfa in custodie, documentatia necesara lumidobri lumidobri Va rog sa ma ajutati cu cateva info. Sa zicem ca firma X din UE utilizeaza un transportator Y (din Ro) si are un client Z (tot in Ro). X trimite marfa la Y, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare primire bunuri fara plata (prejudiciu) bestb bestb Buna ziua! Am avut un litigiu cu o societate. S-a procedat la incheierea unei intelegeri din care reiese ca soc respectiva isi asuma greselile si - ca ... (vezi toată discuția)