avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test adn
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test adn

Va rog parerea dvs, in cazul unui copil de 6 ani nascut din concubinaj, tatal trecut in certificatul de nastere fiind persoana cu care traia in aceea perioada mama. Acum dupa 6 ani, ei nu mai fiind impreuna, mama copilului l-a dat in judecata pe tatal care tine legatura cu copilul permanent, pentru motivul ca in vremea respectiva ea a avut relatii si cu alti barbati, nefiind sigura cine este tatal defapt. Acum instanta a trimis pe toti trei (mama, tata si copil) la test de adn pe costul tatalui. Intrebarea este daca tatal nu se duce sa faca proba de adn instanta il poate obliga si ce amenda se da pentru negare?
NU i se da amenda, insa se poate considera ca astfel recunoaste pretentiile reclamantei. Nu inteleg de ce el plateste analiza, imi e greu sa pricep.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate stabiliri paternitatea doar pe declarații de martori? tatăl a decedat în urmă cu o săptămână sanda2s sanda2s Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea speta: Copil nascut dintr-o relatie de concubinaj nu a fost recunoscut de catre tata dar acesta a ... (vezi toată discuția)
Cerere test paternitate crystyna80 crystyna80 Buna ziua tuturor,o mica nelamurire am.Sotul meu avand o relatie cand avea 16 ani,nefiind copt la minte si nestiind sa se apere,a rezultat o fetita(care de ... (vezi toată discuția)
Pot contesta paternitatea unui "nepot"? BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua! as dori sa stiu daca am dreptul sa contest paternitatea unui copil care legal este al fiului meu,dar care provine defapt dintr-o relatie ... (vezi toată discuția)