avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Donatie teren si casa in constructie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Donatie teren si casa in constructie

In prezent are loc constructia unei case pe terenul mamai sotului meu.S-a facut receptia partiala (60% din constructie), cadastrul cu amprenta la sol a casei ,urmanda ca soacra mea sa faca act de donatie pe numele sotului in acest stadiu al constructiei.Ulterior se va finaliza constructia si se va face receptia finala.Intrebarea mea este ,(conform noului cod civil, bineinteles), in caz de divort eu am vreun drept la aceasta casa, avand in vedere ca a fost facuta in timpul casatoriei, sau se va considera bun propriu al sotului obtinut prin donatie?

Alte discuții în legătură

Vânzare casă foști soți Elenna25 Elenna25 Bună ziua! Vă rog respectuos sa ma ajutați cu următoarea problema juridică: poate fostul soț sa vândă casa finalizata în timpul căsatoriei la a ... (vezi toată discuția)
Divort micula micula buna ziua...fiica mea este casatorita de 7 ani , are un copil din aceasta casatorie si o casa a carei contructie a inceput in urma cu 2 ani iar in luna iunie ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune- cum se imparte masa succesorala in acest caz? eleniam eleniam Buna ziua, zilele urmatoare trebuie dezbatuta succesiunea dupa socrul meu si as vrea sa ma ajutati cu cateva informatii. mostenitori sunt 3 copii si ... (vezi toată discuția)