avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... vreau sa-mi schimb prenumele
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

vreau sa-mi schimb prenumele

buna dimineatza...am o intrebare care ma macina si nu sunt sigur de rezolvarea acesteia...numele meu este..S.....-M......-ALIN....si asi dori sa stiu daca imi pot schimba prenumele?...familia mea imi spun un alt nume decat cel din buletin..cu explicatia ca sau grabit cu numele la nastere...iar acum vreau sa-mi schimb prenumele si nu stiu daca se poate...iar daca se poate ce trebuie sa fac?deoarece am varsta de 21 de ani...multumesc frumos!.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 10:58, 29 Septembrie 2011
Buna dimineata!
Informatii referitoare la schimbarea pe cale administrativa a numelui, gasiti aici:

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
Ares-3, moderator
DA, se poate.
Mergeti la Primaria de domiciliu, la starea civila, unde veti primi toate informatiile necesare.
Veti depune la dosar pe langa actele solicitate:
-DECLARAŢII DATE DE UNELE PERSOANE(vecini,prieteni) ,ÎN FORMÃ AUTENTICÃ (la notar),DIN CARE SÃ REZULTE CÃ SUNTETI CUNOSCUTA ÎN SOCIETATE CU UN ANUMIT PRENUME SI ANUME.........
-ORICE ALTE ACTE PE CARE LE CONSIDERÃ NECESARE PENTRU MOTIVAREA CERERII DVS.(diplome, scrisori-fie ele si de la iubiti/iubite, publicatii in revista scolii etc):D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog urgent! neconcordanta prenume Costi1991 Costi1991 Buna ziua, am o problema cu prenumele in certificatul de nastere, s-a facut o greseala si de acolo au inceput problemele care s-au constatat tocmai acum la ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume Provi Provi Buna ziua. Am o nepoata majora, cu scolile terminate si locuinta proprie. Din pacate, mama ei a botezat-o cu un nume foarte greu de pronuntat si de scris. In ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie Alex1307 Alex1307 Buna ziua! Am 26 de ani. Vreau sa-mi schimb numele de familie. Adica, nu mai vreau sa utilizez numele de familie al tatalui meu, ci as vrea sa-l preiau pe cel ... (vezi toată discuția)