avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Reprezentant legal fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Reprezentant legal fundatie

Buna dimineata!

Am nevoie de sfaturile dumneavoastra in urmatoarea speta.

Fundatie, intemeiata in virtutea Legii nr. 21/1924, cu care sunt in relatii contractuale, urmare unui contract administrativ semnat cu forul meu superior.

Potrivit statutului elaborat in 1993, fundatia era reprezentata in relatiile cu tertii de Presedinte. Mentionez ca statutul poarta amprenta clara a actului normativ din 1924, in sensul ca este extrem de succint. Se stabileste doar scopul, Consiluil director, membri, presedinte, cenzor...si cam atat.

La data semnarii contractului fundatia era reprezentata legal de un director executiv, pentru care s-a prezentat doar Decizia consiliului director de numire in functie.

In momentul de fata, fundatia notifica schimbarea directorului executiv/reprezentantului legal si initiaza un act aditional de modificare a contractului.

Avand in vedere faptul ca reprezentantul legal angajeaza raspunderea fundatiei si ca este cel cu care eu ar trebui sa semnez actul aditional, am solicitat inscrierea modificarilor in registrul special, avand in vedere dispozitiile art. 33, din OUG 26/2000, si documente care sa ateste modificarile potrivit art. 93 din Legea 21/1924, intrucat nu stiu cand si-au numit prima data director.

Am invocat opozabilitatea fata de terti cu privire la decizia de numire a Directorului, insa refuza inscrierea modificarilor si nu prezinta acte pentru perioada anterioara, motivand ca directorul executiv nu figureaza in statut si ca exercita functii executive.

Este obligatorie inscrierea in registrul special a reprezentantului legal al fundatiei, sau imi este opozabila decizia, avand in vedere ca am luat act de ea pe alte cai?

Multumesc pentru ajutor!

Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
florisiris, utilizator

Alte discuții în legătură

Reprezentant legal asociatie elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in cadrul unei Asociatii, AGA a hotarat modificarea conducerii, respectiv schimbarea Presedintelui. ... (vezi toată discuția)
Nulitate acte emise de asociatie og 26/2000 doruculea doruculea Buna ziua, Doru Culea ma numesc si vreau sa va rog sa ma lamuriti cu o problema.Este vorba despre o asociatie constituita conform Og ... (vezi toată discuția)
Structura asociatiei mikyangel mikyangel Eu am trecut in Actul Constitutiv si in Statut un Presedinte si doi Vicepresedinti ai Asociatiei dar pentru ca presedintele nu este in tara eu va trebui ca ... (vezi toată discuția)