avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa Prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa Prima inmatriculare

Buna ziua,

Va rog o intrebare, pentru ca nu am gasit nimic concret prin cautarile mele.
Am platit aproximativ 700 eur pentru a-mi inmatricula masina in martie 2009.
Cum imi pot recupera taxa de prima inmatriculare ? Ma poate reprezenta un avocat in instanta sau am auzit ca pot solicita recuperarea partiala a taxei la Anaf.
Stiti cumva cum se procedeaza?

Va multumesc,
Valeriu
Taxa auto se poate recupera doar pentru masinile sh inmatriculate anterior in UE si nu pentru masinile noi. Daca va incadrati in aceasta conditie faceti o cerere de restituire la Adm.Fin. unde ati achitat taxa la care anexati copie dupa chitanta, decizie calcul taxa si C.I. De regula se raspunde negativ, iar cu raspunsul pe care il primiti actionati Adm Fin. si dGFP in instanta. Cel mai bine ar fi sa apelati la un avocat specializat in astfel de cauze din orasul dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de poluare Andreea Istrate Andreea Istrate Am platit in 2010 taxa de poluare. Am inteles ca se poate recupera integral. Care este procedura de urmat? Primul pas ar fi comunicarea unei cereri de ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare scse scse Se mai poate cere inapoi taxa de poluare penru o masina recent adusa in tara si de obicei cat dureaza procesul? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Restituirea taxei de prima inmatriculare bitza65 bitza65 Am achizitionat o masina,in leasing, in 2008, achitata anticipat in 2009. Nu mai am prima factura, in care era precizata si valoarea taxei de prima ... (vezi toată discuția)