Concursul s-a desfasurat conform HG 91/2003 de 2 ori si s-au inregistrat mai multe nereguli. La concursul din febr. au participat 3 concurenti si s-a ajuns la faza "analiza documentelor" . In urma afisarii rezultatelor, am depus contestatie si a fost admisa, dar concursul nu s-a reluat pe motiv ca nu a putut sa se intruneasca comisia. In august s-a facut un alt anunt de concurs pentru acelasi post si s-au inscris din nou 3 concurenti, dupa faza "analiza documentelor" am facut contestatie. Obiectia mea cu privire la eligibilitatea adversarului meu (la primul concurs acesta a prezentat documente false) nu a fost luata in calcul, ci numai obiectia cu privire la nota a fost admisa. Am primit raspuns ca mi-a fost admisa partial contestatia si ca dosarul meu va fi reevaluat. Reevaluarea dosarului s-a facut in aceeasi zi cu interviul si de catre aceeasi comisie. In urma reevaluarii mi s-a spus ca am ramas cu aceeasi nota si deoarece am considerat ca aceasta comisie nu este obiectiva nu am participat la interviu.
Ilegalitatile pe care le mentionez sunt urmatoarele:
-acest concurent trebuia descalificat pentru ca a prezentat documente false la primul concurs
-unul din membrii nu este statutar, confirmarea in functia pe care o ocupa trebuia facuta din 2 in 2 ani
-reprezentatul sindicatului, membru in comisie nu ne reprezinta, deoarece noi facem parte din alt sindicat
-adversarul contestat are o carte de munca care nu corespunde realitatii
-liderul de sindicat, membru al comisiei mi-a acordat nota 6,41, iar cea mai mare nota pe care am primit-o a fost 9,60.
Intrebarea mea este daca ma pot adresa instantei de contecios, conform lg. 29/1990.
Este regretrabil ca faceti referire la o lege ( 29/1990) aborgata. In prezent este in vigoare legea nr.554/2004 care permite celor care se considera vatamati in drepturile sau interesele lor legitime sa se adreseze instantei de contencios administrativ. Daca considerati ca ati suferit o astfel de vatamare puteti ataca eventualul raspuns al autoruitatii sau institutiei unde exista functia pentru care s-a sustinut concursul, la sectia de contencios administrativ si fiscal a tribunalului competent
Buna ziua!
Sunt intr-o situatie similara celei prezentate mai sus. Am participat la un concurs de promovare fiind cinci candidati pe trei posturi.
Vreau sa va intreb, in cazul in care consider ca comisia nu a fost impartiala si obiectiva, cum trebuie sa procedez, care ar fi baza legala de contestare. Cum pot dovedi ca aceasta comisie nu a efectuat o evaluare corecta a lucrarilor depuse?
Daca comisia de re-evaluare mi-ar da dreptate, ce se va intampla cu rezultatele concursului deja petrecut? Daca nu imi da dreptate ce ar trebui sa fac mai departe? Fiind vorba de o lucrare de specialitate cum va putea instanta sa se pronunte asupra corectitudinii evaluarii?
Eu nu am probe, insa stiu ca au existat interese ca sa nu promovez in cadrul acestui concurs. Presedintele comisiei este o persoana cu care am avut de-a lungul timpului divergente de opinii.
Mentionez ca nu am trecut printr-o situatie asemanatoare niciodata si, prin urmare, nu am nicio experienta in acest sens.
@ vevex
1. Ar fi trebuit sa precizati daca sunteti personal contractual ori functionar public! Prin acte normative distincte au fost stabilite termene in care puteati contesta hotararile comisiei.
2. "Comisia de contestatii" se numeste cea care se ocupa, in termenele stabilite, de solutionarea contestatiilor.
3. Daca raspunsul nu este in favoarea dvs., va adresati instantei judecatoresti dar cu probe, nu cu fraza "au existat interese ca sa nu promovez". Nici nu stiti cat de mult va cred, este plin de oameni bine si foarte bine pregatiti care primesc sistematic lovituri in cap dar nu cad pentru ca pregatirea lor profesionala le este suport!
In instanta, insa, trebuie sa dovediti ceea ce afirmati, intrucat conform art. 1169 Cod civil, "cel ce face o propunere inaintea judecatii trebuie sa o dovedeasca".
Cu scuzele de rigoare, pentru ca voi mai insista asupra acestui subiect...
Am inteles ca e obligatoriu sa am aceste probe, insa in afara de propria mea lucrarea care este intentionat subevaluata, cum as putea altfel sa dovedesc? Nu intreb ca sa "incurc" lucrurile, ci doar pentru ca, intr-adevar, nu stiu ce as putea face. Ce fel de probe ar putea fi valabile sau convingatoare, suficiente.
Din pacate, lucrarea, pentru un specialist impartial, ar trebui sa spuna mult mai multe, dar in cazul unei instante, cum ar reusi ea (lucrarea) sa convinga? E posibil asa ceva?
Este o dovada si aceasta lucrare care din punctul dvs de vedere a fost subevaluata.
In instanta solicitati administrarea probei cu inscrisuri, printre care mentionati si aceast document. De asemenea, aveti posibilitatea de a depune la ANFP o sesizare in acest sens.
Urgent!!!
MARIANA TUDOR
In 2006 am terminat faculatea de administratie publica.
Am participat la concurs pentru functia de secretar de localitate in data de 23 si 25 martie 2009, ... (vezi toată discuția)