avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Urgent!!!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Urgent!!!

In 2006 am terminat faculatea de administratie publica.
Am participat la concurs pentru functia de secretar de localitate in data de 23 si 25 martie 2009, concurs organizat la cererea unei primarii de catre ANFP.
S-au depus 4 dosare. La selectia de dosare , un dosar din cele 4 a picat. S-a facut o contestatie , motiv pentru care nu s-a dat drumul la concurs la ora la care era stabilit, ci cu 1.5h mai tarziu. Dupa proba scrisa , am fodt singura care a avut nota peste 7 , i deci si singura care a participat si la interviu , interviu pe care l-am trecut.
Am asteptat numirea in functie, dar se primeste in primarie , o adresa care ne anunta ca in data de 20 martie a fost depusa o contestatie si ca primaria este rugata sa inainteze o altra solicitare pentru concurs. Cu toate ca aprimaria nu a trimis nici o adresa, de primeste la primarie aviz favorabil pentru organizarea concursului, si se fixeaza si datele. Mentionez ca in data de 8 aprilie am depus o contestatie in care le cer ceea ce era normal, adica numirea mea. Pana in data de 12.05.2009 nu primesc nici un raspuns la adresa mea , motiv pentru care fac o revenire in data de 12 mai .
La ce sa ma astep in continuare? Ar fi bine sa merg in instanta?
Multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: MARIANA TUDOR , utilizator 22:30, 20 Mai 2009
Pentru a merge in instanta trebuie sa iniati procedura prevazuta de legea contenciosului administrativ mai pruident ar fi sa notificati primaria ca nu puteti sta la nesfirsit fara venituyri caci in caz contrar ii veti actiona in justitie de aceasta data opentru despagubiri
Problema e ca ANFP a facut aceste magarii, daca le pot numi asa, si tot de la ei trebuie sa vina numirea. Numai ca ei sunt cei care nu dau curs cererii mele .
Concursurile pentru ocuparea functiilor publice din cadrul autoritatilor si instituþiilor publice, organizate cu nerespectarea prevederilor legii, sunt nule de drept. Nulitatea poate fi constatata doar de instanta de contencios administrativ.
Doar in cazul concursurilor pentru promovarea rapida destinat functionarilor publici de executie (care cuprind si testari ale cunostintelor de specialitate), in situatia in care, in urma analizei informatiilor, datelor si documentelor referitoare la obiectul unor sesizari, se dovedeste ca nu au fost respectate dispozitiile legale cu privire la organizarea si desfasurarea procedurilor de testare, ANFP poate dispune anularea concursului, cu solicitarea de reluare a acesteia.
Documentele elaborate de comisia de concurs, respectiv de comisia de solutionare a contestatiilor sunt informatii de interes public, cu respectarea confidentialitatii datelor cu caracter personal, potrivit legii, exceptie facand documentele continand date cu caracter personal ale candidatilor.
Impotriva acestor documente persoana nemultumita poate face o sesizare.
Asteptati rezultatul sesizarii dumneavoastra, iar daca veti fi nemulumita de rezultat va veti putea adresa instantei competente de anulare a actului administrativ, respectiv instantei de contencios administrativ.

Cine a depus contestatia din data de 20 martie? Care a fost obiectul ei? Modul de organizare a concursului, sau ce? Pentru ca, din moment ce ANFP a emis aviz favorabil pentru organizarea concursului, nu vad de ce acesta ar trebui reluat pe motive de procedura. Daca respectiva contestatie a fost depusa cumva de concurentul al carui dosar a fost "picat", aceasta trebuia solutionata de comisia competenta; nici in acest caz nu se impune reluarea concursului. Numirea pe post a secretarului unitatii administrativ-teritoriale se face de catre primar, in baza propunerii ANFP.
V-au fost comunicate motivele contestatiei ? Vi s-a comunicat termenul de solutionare in adresa primita ?
Trimiteti o adresa la primaria respectiva si la ANFP prin care solicitati cele de mai sus . daca nu vi se da un raspuns clar sau satisfactator trebuie sa va adresati instantei de contencios administrativ

Alte discuții în legătură

Urgent !!! MARIANA TUDOR MARIANA TUDOR Buna seara. Am o problema foarte urgenta. In 2006 am terminat faculatea de administratie publica. Am participat la concurs pentru functia de secretar de ... (vezi toată discuția)
Secretar de localitate MARIANA TUDOR MARIANA TUDOR Buna ziua. Revin in atentia dumneavoastra cu o problema pe care am mai discutat-o si anterior. In decembrie 2008 , se cere avizul ANFP pentru functia de ... (vezi toată discuția)
Probleme transfer mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 problema mea este urmatoarea: in anul 2007 , am participat la un concurs organizat de Agentia Nationala a functionarilor publici, pentru ocuparea unei ... (vezi toată discuția)