avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitate incheiere contract colectiv de munca la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitate incheiere contract colectiv de munca la nivel de unitate

Buna ziua,

As avea rugamintea sa imi indicati care este baza legala in care se mentioneaza faptul ca dupa luna decembrie 2011 nu mai este obligatorie inregistrarea contractului colectiv la nivel de unitate - din cunostintele mele acest contract trebuia inregistrat obligatoriu pentru societatile cu peste 21 salariati.
Din informatii neoficiale am auzit acest lucru este valabil doar pana la sfarsitul anului 2011.
Exista vreo sursa oficiala unde pot gasi aceasta precizare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 29 Septembrie 2011
Da, Legea dialogului social nr. 62/2011, art. 140-146, cu referire la inregistrare in art. 143/1/a.
Legea nu prevede obligativitatea incheierii c.c.m. la nivel de unitate , ci doar negocierea acestuia ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca paulyto paulyto Buna ziua, as dori sa stiu daca o companie multinationala este obligata sa aiba contract colectiv de munca sau nu? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca muraruana muraruana Buna ziua. Intr-o firma privata cine este responsabil de Contractul colectiv de munca, sa ii faca modificarile si sa il inregistreze la termenele stabilite? (vezi toată discuția)
Obligativitatea incheierii ccm la nivel de unitate lupuvioleta1 lupuvioleta1 Buna ziua , ma intereseaza sa stiu daca mai este obligatoriu sa se incheie contractul colectiv de munca pentru anul 2013 la nivel de unitate . Suntem o ... (vezi toată discuția)