am si eu urmatoarea problema!!!!!! va rog daca ma poate ajuta cineva.
am un salariat si vrea ca sotia si mama lui sa devina coasigurate cu ajutorul lui. care este procedura de inregistrare sau daca trebuie inregistrate undeva aceste doua persoane si care sunt documentele necesare.
Va multumesc si astept cu mare interes raspunsurile dumneavoastra.
1. Cele doua persoane (sotia si mama) trebuie sa solicite la Administratia Finantelor Publice de domiciliu o Adeverinta pentru a fi luate in evidenta ca si coasigurat (cei de la finante certificand astfel ca respectivele persoane pot avea aceasta calitate si nu inregistreaza venituri).
2. Salariatul v-a intocmi la societate cererea de luare in evidenta a persoanelor avute in intretinere, la care se anexeaza copia de buletin si adeverinta mai sus mentionata.
3 Fiecare coasigurat intocmeste o declaratie pe propria raspundere ca nu inregistreaza venituri si persoana care participa la intretinerea ei este respectivul salariat.
Pentru ca interesul dvs. este mare, va rog sa consultati Ordinul 617/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv asigurat fara plata contributiei ...
Din acesta veti afla ca este posibil ceea ce intentionati sa faceti, precum si conditiile, documentele si demersurile necesare.