avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii coasigurat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

coasigurat

am si eu urmatoarea problema!!!!!! va rog daca ma poate ajuta cineva.
am un salariat si vrea ca sotia si mama lui sa devina coasigurate cu ajutorul lui. care este procedura de inregistrare sau daca trebuie inregistrate undeva aceste doua persoane si care sunt documentele necesare.
Va multumesc si astept cu mare interes raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 11:51, 29 Septembrie 2011
1. Cele doua persoane (sotia si mama) trebuie sa solicite la Administratia Finantelor Publice de domiciliu o Adeverinta pentru a fi luate in evidenta ca si coasigurat (cei de la finante certificand astfel ca respectivele persoane pot avea aceasta calitate si nu inregistreaza venituri).
2. Salariatul v-a intocmi la societate cererea de luare in evidenta a persoanelor avute in intretinere, la care se anexeaza copia de buletin si adeverinta mai sus mentionata.
3 Fiecare coasigurat intocmeste o declaratie pe propria raspundere ca nu inregistreaza venituri si persoana care participa la intretinerea ei este respectivul salariat.
Pentru ca interesul dvs. este mare, va rog sa consultati Ordinul 617/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv asigurat fara plata contributiei ...
Din acesta veti afla ca este posibil ceea ce intentionati sa faceti, precum si conditiile, documentele si demersurile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Ce acte sunt necesare pentru inscrierea sotiei unui salariat ca si coasigurat la sanatate? (vezi toată discuția)
Coasigurat in sistemul opsnaj LupuGabriel LupuGabriel soţia mea care este în prezent casnică poate beneficia de asigurarea mea medicală, dat fiind faptl că sunt asigurat OPSNAJ? (vezi toată discuția)
Cum obtin calitatea de coasigurat sanatate paulini_iolanda paulini_iolanda Sunt pensionara, iar mama mea nu are niciun venit, eu o intretin, dar nu locuim la aceeasi adresa. Pot sa o fac coasigurat? Ce acte sunt necesare? Multumesc (vezi toată discuția)