avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrarea vechimi in catrea de munca ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrarea vechimi in catrea de munca ?

buna ziua as dori citeva lamuriri in ceea ce priveste inregistrarea vechimi in cartea de munca am lucrat in italia din 30 01 2007 /30 11 2009 , 13 03 2010 /05 06 2010 , 08 02 2011 / 31 07 2011 cartea mea de munca e in romania si as dori sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a obtine adeverinta de unde ? de la fostul angajator facand o cerere ptr eliberarea adv sau de la itm? cine va trebui sa completeze cartea si ce acte doveditoare imi trebuie? unde trebuie sa merg cu aceste acte? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 27 Aprilie 2022
Ca sa dovediti vechimea , va trebuie o adeverinta eliberata de angajator pe baza de cerere ,cu care mergeti sa vi se treaca in cartea de munca sau sa vi le adauge ca vechime . Odata ce a-ti obtinut actele necesare la completarea vechimii in munca mergeti sa va inregidtreze astasate la cerere la itm.
Ce sa mai faca ITM-ul ? ... il trimiteti degeaba la ITM , dupa 01.01.2011 nu kai se scrie in carnetele de munca , iar adeverintele de vechime eliberate de un angajator din afra tara nu se inscriu in carnetele de munca ... este necesar obtinerea unui formular european E207 „Certificat privind cariera asiguratului” care se obtine din Italia.
Ma numesc Elena ! Cum ar trebui sa procedez pentru a afla ani cotizati ptr pensie .E necesar sa fac cererea..mi ar plăcea sa pot face online.. mulțumesc!
Va adresati Casei de Pensii pentru eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare sau va faceti cont pe site-ul CNPP.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se desfiinteaza itm? adela05 adela05 Daca se desfiinteaza ITM cu o sa demonstram vechimea si salariul avut?? (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recuperez cartea de munca?!!!!!! giuliatoc giuliatoc buna ziua.am o problem ,in 2005 am incetat sa mai lucrez la sc. comprel sa.,am plecat s-a muncesc in afra avand 2 copii in scoala si singura nu ma descurcam cu ... (vezi toată discuția)
Somaj covaci112233 covaci112233 Buna dimineata.De la firma unde lucrez m-au dat in somaj,unde am 14 luni cotizate,deci ma incadrez la somaj.Acum intampin urmatoarea problema,mi-am pierdut ... (vezi toată discuția)