avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... hotarare judecatoreasca irevocabila . se mai poate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

hotarare judecatoreasca irevocabila . se mai poate face ceva?

buna ziua.
azi am fost personal la judecatorie sa ridic o hotarare judecatoreasca irevocabila, pronuntata in sedinta publica pe 12.07.2011
este vorba de o contestatie a unui p-v de contraventie,legat de un accident usor, in care am fost accidentat , si tot eu am fost sanctionat si am ramas si fara permis cand nu am recunoscut fapta, si nu am vrut sa semnez procesul verbal.pe scurt
azi suntem in 29 sept, sentinta s-a pronuntat impotriva contestatiei mele pe 12. 07.02011. avocata mi-a zis sa astept acasa hotararea judecatoreasca , si abia apoi sa ma duc cu ea la politie sa predau carnetul pentru 3 luni.repet=mai pot conrtesta hotararea asta?
eu chiar nu eram vinovat, nu eram baut, pur si simplu am avut martori care nu au fost luati in seama pentru ca nu avea permis unul, iar altul a fost o fata care nu a fost luata in seama., si nici avocat bun nu am avut.mi se pare incredibil ca eu sa fiu vinovatul cand mergeam pe directia inainte pe banda 2, iar cel care m-a busit era pe banda 1 , si a vrut sa vireze stanga taindu-mi calea, si m-a aruncat in alte 2 masini parcate pe contrasens.fara victime.cica eu nu m-am asigurat la efectuarea depasirii-DAR NU EU AM VIRAT SPRE EL-eu mergeam tot inain te pe drum cu prioritate. in fine
cand si cum trebuie sa nu mai conduc?
mai pot contesta o astfel de hotarare?
multumesc
Cel mai recent răspuns: elena cailean , utilizator 10:11, 30 Septembrie 2011
Impotriva unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile nu mai este nicio cale de atac oradinara. Sunt cai de atac extraordinare - revizuirea si contestatia in anulare care se pot exercita pentru motivele prevazute in Codul de procedura civila. Daca in situatia dvs nu exista un motiv de contestatie in anulare sau revizuire, nu mai puteti face nimic.
multumesc frumos pentru raspuns. o zi buna!
totusi, revin.....cum procedez acum?trebuie sa ma duc eu la politie sa predau carnetul sau ma anunta ei prin vreo citatie sa ma prezint cu permisul la ei?
Trebuie dvs sa mergeti la politie sa predati permisul de conducere, in termen de 10 zile de la primirea hotararii.
multumesc mult, inca o data.

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa, hotarare irevocabila fbaflorin fbaflorin Buna...acum ceva timp am depus o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal de constatare(amenda 740 si permis suspendat 30 zile). La judecatorie s-a ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca necomunicata kala kala Buna ma numesc Calin N., in urma cu un an mai precis prin luna aprilie 2010 veneam de la Buc .si la intrarea in localitatea Blidari jud. Valcea unde am ... (vezi toată discuția)