avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... hotarare judecatoreasca irevocabila . se mai poate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

hotarare judecatoreasca irevocabila . se mai poate face ceva?

buna ziua.
azi am fost personal la judecatorie sa ridic o hotarare judecatoreasca irevocabila, pronuntata in sedinta publica pe 12.07.2011
este vorba de o contestatie a unui p-v de contraventie,legat de un accident usor, in care am fost accidentat , si tot eu am fost sanctionat si am ramas si fara permis cand nu am recunoscut fapta, si nu am vrut sa semnez procesul verbal.pe scurt
azi suntem in 29 sept, sentinta s-a pronuntat impotriva contestatiei mele pe 12. 07.02011. avocata mi-a zis sa astept acasa hotararea judecatoreasca , si abia apoi sa ma duc cu ea la politie sa predau carnetul pentru 3 luni.repet=mai pot conrtesta hotararea asta?
eu chiar nu eram vinovat, nu eram baut, pur si simplu am avut martori care nu au fost luati in seama pentru ca nu avea permis unul, iar altul a fost o fata care nu a fost luata in seama., si nici avocat bun nu am avut.mi se pare incredibil ca eu sa fiu vinovatul cand mergeam pe directia inainte pe banda 2, iar cel care m-a busit era pe banda 1 , si a vrut sa vireze stanga taindu-mi calea, si m-a aruncat in alte 2 masini parcate pe contrasens.fara victime.cica eu nu m-am asigurat la efectuarea depasirii-DAR NU EU AM VIRAT SPRE EL-eu mergeam tot inain te pe drum cu prioritate. in fine
cand si cum trebuie sa nu mai conduc?
mai pot contesta o astfel de hotarare?
multumesc
Cel mai recent răspuns: elena cailean , utilizator 10:11, 30 Septembrie 2011
Hotararile definitive si irevocabile nu se mai comunica.
Trebuia sa predati permisul ( impreuna cu un certificat de grefa cu solutia instantei ) in 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii, respectiv de la data pronuntarii, iar sanctiunea aplicata ca urmare a incalcarii termenului de 15 zile, este majorarea perioadei suspendarii dreptului de a conduce cu inca 30 de zile conform art 118 al. 5 din Oug 195/2002.

Legea 202/2010 a modificat si completat art 118 din Oug 195/2002
Art. X. - Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 118, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti."
2. La articolul 118, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (31), cu urmatorul cuprins:
"(3 indice 1 ) Hotararea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plangerea este definitiva si irevocabila."
3. La articolul 118, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(4) In termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere."

(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
da..multumesc din nou. ca sa vedeti ce avocata buna am avut, ea ma tot indruma sa stau sa astept intai hotararea judecatoreasca, in loc sa ma invete cum sa procedez.....mai rau mi-a incurcat itele , de m-am ales cu o suspendare si mai mare.....
cum ar trebui sa-i multumesc oare?
merg acum la politie sa vad ce ma asteapta.
o zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa, hotarare irevocabila fbaflorin fbaflorin Buna...acum ceva timp am depus o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal de constatare(amenda 740 si permis suspendat 30 zile). La judecatorie s-a ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca necomunicata kala kala Buna ma numesc Calin N., in urma cu un an mai precis prin luna aprilie 2010 veneam de la Buc .si la intrarea in localitatea Blidari jud. Valcea unde am ... (vezi toată discuția)