Va rog daca puteti sa imi dati niste sfaturi in legatura cu intocmirea unei cereri de divort cu acordul partilor, fara minori, fara bunuri....de impartit.
Va multumesc anticipat!
Problema pe care am intampinat-o este faptul ca in 2 localitati din jud HR doamnele si domnii notari sunt niste incompetenti. Am fost cel putin la 6 si am primit niste rasp de genul: " Nu stim inca procedura....., am auzit si noi ca este asa..... va recomand sa mergeti la Judecatorie.... dureaza cateva luni...." si tot asa!(Am incercat pana si la Primarie, am primit cam acelasi rasp)
De accea m-a intereseaza cererea de divort... pt ca am hotarat ca aici Judecatoria este competenta!( cel putin din punctul meu de vedere)
Da este adevarat ce spuneti. Nu cred ca este functionala procedura notariala a divortului. Trebuie sa faceti o cerere de divort, si dvs si sotul sa o semnati, si ambii solicitati Judecatoriei sa dispuna desfacerea casatorie in baza acordului sotilor, fara a se motiva hotararea, si fara administrarea vreunei probe. Anexati certificatul de casatorie, cartile de identitate in copie, platiti 39 de lei taxa de timbru si 0,3 lei timbru judiciar.Cererea se depune personal de catre ambii soti la presedintele Judecatoriei. Nu este complicata formularea unei astfel de cereri pentru ca nu trebuie enumerati motivele de divort, cereti pur si simplu sa se desfaca casatoria prin acordul sotilor si daca vreti sa reveniti la numele anterior casatoriei.
Divort
anairam2807
cum se poate divorta la notar prin cea mai simpla cale si cea mai ieftina pentru a nu mai avea grad de rudenie cu sotul deoarece am probleme la serviciu. (vezi toată discuția)