avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general date de identificare ale unei persoane inchise in ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

date de identificare ale unei persoane inchise in penitenciar

Stimati colegi,

am o situatie mai deosebita, a venit la sediul redactiei ziarului la care lucrez un reprezentant al penitenciaruluiX sa faca abonamente de presa pentru detinuti, la intocmirea facturii nu a vrut sa-mi dea alte date de identificare ale persoanei decat numele si prenumele.....

as vrea sa va rog sa ma ajutati cu legislatie referitoare la acest aspect sau opinii


multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:07, 30 Septembrie 2011
Buna dimineata,

Inscrierea CNP-ului pe factura nu este obligatorie. Conform art. 155 lit. 5 al. f din Codul Fiscal:
(5) Factura cuprinde în mod obligatoriu următoarele informaţii:
f) denumirea/numele şi adresa beneficiarului bunurilor sau serviciilor, precum şi codul de înregistrare în scopuri de TVA sau codul de identificare fiscală ale beneficiarului, dacă acesta este o persoană impozabilă sau o persoană juridică neimpozabilă.

Iar in cazul de fata discutam despre emiterea de facturi catre persoane fizice, care nu sunt impozabile din punct de vedere fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabil pentru date incomplete factura ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este daca o firma care primeste in contabilitate o factura care nu are completat numele si CNP-ul persoanei care emite factura ... (vezi toată discuția)
Factura Eva_56 Eva_56 Mai este obligatorie inscrierea CNP-ului persoanei care emite factura? Daca DA ce act normativ o reglementeaza? (vezi toată discuția)
Cnp pe factura andryzs andryzs Buna ziua Intrebare: Pe o factura de servicii in rubrica de Cumparatori (pers. fiz.) apare pe langa adresa si cod numeric personal, este ... (vezi toată discuția)