avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Conta agricola
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Conta agricola

Buna ziua
Am niste terenuri luate in arenda. la inceputul anului agricol am facut inreg 471=462 cu supr ha *250 ron/ Lunar s-a facut trec pe chelt 612=471
Acum s-a hotarat sa se dea 400 ron pe ha. Ce fac inreg 612=462 cu diferenta de 150 ro*supr ha intr-o luna?
Imi iese o chelt f mare
daca se dau si prod fac fact de vanzare 411=701; 4427 la ce pret?
Multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
Enachescumihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: mea culpa , utilizator 18:53, 29 Septembrie 2011
dvs aveti in 462 suma pe care trebuie sa le-o dati arendasilor,daca am inteles bine. aceasta datorie o stingeti si cu bani si cu produse .Ei bine,cind le dati produse scadeti din datorie la pretul de cost al produselor.Pentru asta trebuia sa aveti undeva aceste cheltuieli centralizate.De obicei se foloseste cont 331 .Nu mai faceti si factura ca sa va incarcati cu venituri.faceti doar borderouri pe care ii puneti sa le semneze si la care calculati TVA-ul.Acesta il calculati la pret de cost.Doar diferenta le dati bani.Daca mai ramine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila plata arenda in bani si natura cu retinerea impozit la sursa Kolea41 Kolea41 buna seara , rog un exemplu de inregistrare contabila a operatiunilor ce deriva din plata arendei- in special in natura- cu stabilirea si retinerea impozitului ... (vezi toată discuția)
Monografie asociatii agricole pmf pmf CARE ESTE MONOGRAFIA CONTABILA IN ASOCIATII AGRICOLE CE INREGISTRARI CONTABILE SE FAC PENTRU ACORDAREA IN NATURA A PRODUSELOR AGRICOLE SI DACA SE COLECTEAZA ... (vezi toată discuția)
Arenda ramolex ramolex buna seara, va supun atentiei urmatorul subiect, interesant cred eu. consiliul judetean a hotarat preturile medii la produsele agricole pentru anul 2011, ... (vezi toată discuția)