avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Locuinta CFR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Locuinta CFR

Sotul este angajat la CFR si a primit o locuinta cu chirie de la CFR de 8 ani , El o ameninta pe sotie ca o da afara cu copil cu tot(nu se mai inteleg), spunandu-i ca el are drepturi asupra locuintei fiindca el este angajatul CFR-ului si datorita lui au acoperisul deasupra capului. Intrebare este daca el chiar are drepturi totale asupra acelei locuinte, sotia ce drepturi ar avea daca el ar vrea sa renunte la locuinta?
Existe ceva reglementare legala in acest sens?
Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 00:55, 10 Septembrie 2008
Daca este in cauza o locuinta de interventie, are dreptate sotul Conform reglementarilor feroviare actuale, sunt considerate locuinte de interventie cele aflate in perimetrul de 20 m de la axul caii si se gasesc in zona de siguranta a liniei. Ele sunt acordate numai unei anumite categorii de salariati ai caii ferate, care prin atributiile de serviciu sunt obligati sa intervina in mod operativ in remedierea unor defectiuni sau asigurarea unor functionabilitati, in general, in legatura directa cu siguranta circulatiei feroviare.
Functiile care dau dreptul la atribuirea unei locuinte de interventie sunt: sef statie, sef sectie, sef sectie adjunct, sef statie adjunct, impiegat de miscare responsabil halta I sau II, sef district, sef echipa, revizor cale, revizor puncte periculoase, electromecanic SCB, TTR, IFTE s.a.
Daca este vorba de o locuinta de serviciu, obisnuita, sotul a primit-o si datorita faptului ca are familie, asa ca, in cazul unui divort, s-ar putea sa o piarda sau sa primeasca o locuinta mai mica.
Sotia nu are, din pacate drepturi la aceasta locuinta - repet daca este locuinta de interventie sau de serviciu, in cazul ca sotul in calitate de salariat CFR renunta la aceasta, sau divorteaza.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2008
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul feroviarului buna ziua, drepturile banesti cuprinse ... vas22 vas22 statutul feroviarului Buna ziua, Drepturile banesti cuprinse prin Legea 195/2020 privind statutul personalului feroviar se acorda obligatoriu sau in functie ... (vezi toată discuția)
Sef de coloana DUMITRU D TUDOR DUMITRU D TUDOR Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti daca pot beneficia de grupa II-a de munca daca am lucrat ca sef de coloana in peioada 1990-2001. Va multumesc foarte mult. (vezi toată discuția)
Un sfat va rog dan_bcdro dan_bcdro am cumparat o locuinta de la cfr situata in incinta unei halte constand in 4 camere unde am locuit impreuna cu fiica mea in varsta de 15 ani.In jurul orelor 24 ... (vezi toată discuția)