avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Modalitate calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Modalitate calcul indemnizatie crestere copil

Buna-ziua,
Va rog sa ma lamuriti daca cele 75% se aplica la venitul net (total brut-alte beneficii impozabile-contributii angajat pt total brut impozabil), din baza pt impozitare (obtinut din venitul net+deduceri+valoare tichete de masa) sau din salariu net(obtinut din total brut impozabil-contributii angajat-valoare tichete de masa). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:27, 3 Noiembrie 2011
Se aplica la media lunara calculata din suma veniturilor brute realizate in cele 12 luni anterioare.
Adica partea numita de catre angajator total brut din care se scad contributiile angajatului (cass,somaj si Cas) rezultand din ea venitul net? Apoi la venitul net se aplica deducerile, valoarea tichetelor de masa si rezulta baza de impozitare.Multumesc mult de tot.
1. Conform OUG 111/2010 Indemnizatia lunara pentru CCC se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
2. Venitul net se obtine dupa ce din venitul brut lunar se scade impozitul si cotributiile legale pentru pensie, sanatate si somaj.
3. Pe adeverinta tip eliberata de angajator se trec direct veniturile nete.
Am si eu doua nelamuriri i privinta modului de calcul al indemnizatiei. Am depus actele pentru indemnizatie la inceputul lunii august. De la serviciu mi s-a eliberat adeverinta cu veniturile nete realizate in cele 12 luni
1. Aceste venituri sunt cumulate cu bonusurile si primele luate. Se ia in calcul venitul inscris pe adevrinta, chiar daca acesta depaseste salariul? Adica si acele prime?
2. Am inteles eu bine ca pentru luna nasterii se ia in considerare venitul din luna anterioara? Pentru ca in luna nasterii am pe adeverinta trecut un venit mult mai mare, eu primind si prima de nastere

Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
Valentina_D, utilizator
se tine cont de ce scrie pe adeverinta data de angajator

Alte discuții în legătură

Calcul indeminzatie crestere copil daca am cm + pfa cu norma lidypop lidypop Buna ziua, Urmeaza sa nasc in februarie 2015, si am inteles ca s-ar putea ca de la anul sa se scoata plafonul maxim de indemnizatie. Sper sa fie asa, deoarece ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru pfa claudialexe claudialexe Sunt pfa de 2 ani si 4 luni.Am intrat in concediu prenatal incepand cu august 2012 si mi-am suspendat activitatea la directia sanitara (fiind cabinet medical ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc ioana.crisan ioana.crisan Buna ziua, Ma ajutati si pe mine cu un sfat? sunt insarcinata in luna a 3-a,am fost in somaj din 27.01.2015 pana in 27.07.2015,eu fiind si pfa cu acte-n ... (vezi toată discuția)