avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda pentru rovinieta pt persoana necunoscuta care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda pentru rovinieta pt persoana necunoscuta care circula cu numerele mele

Am urmatoarea problema, am avut un accident auto in noiembrie 2009, am primit dauna totala si am vandut actele inclusiv placutele de inmatriculare unei persoane pentru recarosare in aprilie 2010. in momentul in care am avut nevoie de acte sa radiez masina am luat legatura cu persoana careia i-am dat actele pentru a mi le inapoia, aceasta sustinand ca le-a vandut la o alta persoana care l-a contactat in urma unui anunt postat pe internet si nu stie numele, adresa sau un telefon de contact al acestuia. Am facut sesizare la politia in raza caruia locuia cel care a cumparat actele initial in februarie 2011 si la Politia Bucuresti pentru ca am aflat ca acele numere aveau asigurare facuta la o societate in Bucuresti, masina am predat-o la fier vechi in 30.03.2011. Astazi primesc un proces verbal de constatare a contraventiei pentru masina pe care eu nu o mai am precum ca a circulat fara rovinieta. Cum pot proceda in acest caz, eu am anuntat politia ca cineva se foloseste de acele placute de inmatriculare dar masina nu exista pentru ca e casata, cu itp-ul expirat din iunie 2010, acum e si fara asigurare, chiar nu stiu unde sa ma adresez, am intrebat un avocat si a zis ca trebuie sa astept sa fie prins in trafic dar pana e prins in trafic eu primesc amenzi si puncte si ma trezesc cu permisul suspendat si nici macar nu sunt in tara. Sa ma adresez cu o petitie la compania nationala drumuri si poduri, sa ma duc in instanta dar cu cine ca nu stiu cine foloseste acele acte? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: pirina , utilizator 20:13, 30 Septembrie 2011
Procesul verbal trebuie atacat in termen de 15 zile de la data primirii in caz contrar devine titlu executoriu.
Va bazati apararea pe cele mentionate mai sus impreuna cu documentele pe care le aveti si care fac referire la instrainarea acelui vehicul.
Sa inteleg ca trebuie sa deschid un proces, dar cu cine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot radia o masina cu actele vandute? pirina pirina Buna ziua, am urmatoarea problema: in urma unui accident rutier am primit de la asigurari dauna totala iar masina (ce a mai ramas din ea) a ramas in posesia ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta ciciilo ciciilo Buna ziua In 01 iulie 2010 am vandut prin contract de v-c un autoturism unei persoane. Am mers la Administratia financiara si am scos automobilul de pe ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare cumparare masina. CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, astazi mi-a venit prin posta o amenda de rovinieta pentru o masina care am vandut-o in 2010 (amenda e din iulie 2014). In 2010 de fapt am vandut ... (vezi toată discuția)