avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum pot radia o masina cu actele vandute?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum pot radia o masina cu actele vandute?

Buna ziua, am urmatoarea problema: in urma unui accident rutier am primit de la asigurari dauna totala iar masina (ce a mai ramas din ea) a ramas in posesia mea. Am vandut actele masinii cu tot cu numere unei persoane pentru recarosare, facand contract de vanzare-cumparare. Am asteptat sa primim certificat de radiere dar nu am primit nimic din aprilie 2010, masina ramanand pe numele meu si platind impozit pentru ea. Am luat legatura cu persoana la care am vandut actele, aceasta spunand ca nu le mai are vanzandu-le la randul sau la altcineva (o persoana necunoscuta careia nu-i are nr de telefon sau numele) practic nu avem nici o cale de a gasi actele. Din zecile de telefoane si interventii la asigurari si politie am aflat ca pentru numarul masinii exista asigurare pana in martie 2011(care este facuta pe numele meu de altcineva) iar ITP -ul expirat din mai 2010, asta inseamna ca persoana care foloseste actele circula ilegal cu actele mele si cu alta masina atat timp cat ea apare tot pe numele meu. Ce pot face in acest sens, cum pot scapa de impozitul anual pentru aceasta masina, daca duc la Remat caroseria care a mai ramas din ea, am nevoie si de acte sa o radiez, actele nu sunt de gasit, unde am intrebat toti mi-au raspuns ridicand umerii#-o
Cel mai recent răspuns: buhas , utilizator 02:36, 18 Decembrie 2013
faceti un anunt la Monitorul Oficial ca ati pierdut actele respective (daca nu cumva ati semnat vreun act la vanzarea lor) si le DECLARATI NUL. Si sa aveti dovada ca a aparut in Monitorul Oficial anuntul respectiv.
Problema este ca am semnat actul de vanzare -cumparare si nu pot declara ca le-am pierdut, daca le declar pierdute sa pot scapa de impozit ce se poate intampla? Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
pirina, utilizator
daca duceti masina la REMAT, faceti dovada ca actele respective fiind pierdute, sunt declarate nule si astfel va puteti radia masina! si nu mai platiti niciun impozit...
daca ati semnat contract de v-c si se descopera ulterior ca ati declarat pierdut, bunul anterior vandut (ceea ce e cam greu dar nu e exclus) s-ar putea sa fiti cercetat pt fals in declaratii!
Si totusi nu exista nici o posibilitate de a radia masina?Mi se pare absurd, dar in Romania totul e posibil.Daca eu am facut greseala in necunostinta de cauza ( si sunt de acord) de a vinde doar actele pt recarosare, ceea ce nu e prea legal, cumparatorul stiam ca e obligat sa inmatriculeze masina intr-un anumit interval de timp.Daca el nu o inscrie timp de cativa ani si circula asa, eu trebuie sa platesc impozite si eventuale amenzi?Prin simplul fapt ca o predau la Remat, nu se poate radia?Faptul ca masina este reciclata, nu anuleaza de la sine si valabilitatea actelor?De aceea am apelat la experienta dvs., poate exista totusi o nisa, sa pot rezolva aceasta problema legal.Stima !
Contactati personal serviciul politie rutiera-evidenta auto.
Comunicati concret succesiunea faptelor;dupa verificari vi se va elibera dovada in baza careia autoritatea fiscala va radia autoturismul

Alte discuții în legătură

Impozit pe masini danifar danifar Exista vreo posibilitate de a nu mai plati impozit pe masina daca aceasta a fost vanduta si nu s-a facut un contract de vanzare - cumparare cu cumparatorul? ... (vezi toată discuția)
Radiere masina taxe si impozite sectorul 3 Hesperus Hesperus Am o masina inmatriculata pe numele meu dar folosita de tata. Acesta a vandut-o recent cuiva insa i-a dat inclusiv cartea de identitate a masinii ... (vezi toată discuția)
Cum scot masina din.finante Salupe1 Salupe1 Salutare la toti,am o nelămurire si nu stiu unde si ce sa mai fac,am vandut o masina anul trecut,am făcut actul de vanzare/cumparare,fisa tot,am fost la ... (vezi toată discuția)