avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... o informatie daca puteti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

o informatie daca puteti

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati informatie daca puteti.
Ce documente si aprobari sunt necesare pentru ca un minor sa fie inscris la studii (scoala elementara) in afara tarii.
Mentionez ca in urma divortului minorul se afla in incredintarea unei terte persoane prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
O imputernicire notariala este de ajuns sau sunt necesare si alte demersuri ?
E necesara aprobarea celor de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului ?
Persoana imputernicita va inscrie minorul la scoala pe numele lui sau pe cel al persoanei care are minorul in incredintare ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nfo , utilizator 00:12, 12 Septembrie 2008
Multumesc!
As mai avea o intrebare
In tarile UE se permite inscrierea minorului in invatamantul gimnazial doar cu conditia ca parintele (unul din ei) sa aiba domiciliul, rezidenta sau un job acolo.
O persoana (din Romania sa spunem) care nu intruneste toate aceste conditii are posibilitatea sa-si inscrie copilul la ei in invatamant ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare canada cu cu minor fara acordul unuia din parinti ContSters130251 ContSters130251 In conditiile in care mama, copilul si sotul au rezidenta in Canada, mama poate iesi din tara cu copilul (2 ani si 8luni) fara acordul tatalui in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Curator nelusa nelusa eu muncesc de 2ani in strainatate.in aceasta vara as dori ca mama mea sa vina cu copilul meu care este minor in varsta de 5ani in vacanta la mine.am fost la ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma gianialex-nicoleta gianialex-nicoleta am un baietel de 8 ani.nu am fost casatorita cu tatal lui.in certificat poarta numele de familie al tatalui.de la 6 saptamani nici eu nici fiul meu nu l-am ... (vezi toată discuția)