avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii scutire penalitati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

scutire penalitati

Va rog sa-mi explicati si mie cum sa procedez. La 31 august 2011 eu nu am avut debite de plata in schimb am penalitati si majorari. Daca platesc debitul si majorarile pina la sfirsitul anului beneficiez de scutire pentru penalitati?
Trebuie sa depun vre-o declaratie in acest sens la ANAF?Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: georgi30 , utilizator 10:44, 18 Octombrie 2011
Nu depuneti nimic la ANAF. Platiti debitul si majorarile pana la 31.12.2011 si veti fi scutita de plata penalitatilor.
Buna ziua,

Scutirea de penalitati este valabila si in cazul persoanelor fizice?

Sunt persoana fizica si am restante la impozitul pe cladiri din 2010+2011. Am fost la directia de impozite si taxe si am solicitat nota de plata doar pentru datoria curenta, sperind ca pot achita fara penalitati. Pe nota de calcul primita scrie pe linga "curent si "dobinzi +penalitati". Raspunsul doamnei de acolo a fost ca nu poate sa-mi elibereze o nota doar cu majorari , fara penalitati "ca asa iese din calculator".

Intrebare: cum sa procedez? Si cum pot fi sigura ca orice suma as achita sunt scazute din sold conform reglemenatrilor acestei ordonante si nu cum era pina acum?

Mi-as dori din toata inima sa pot achita aceste obligatii si online sau prin virament, dar din cite stiu acest lucru nu este posibil la sectorul5.

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
georgi30, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire penalitati la firme,daca se face plata datoriilor pana la 31 decembrie. getic2000 getic2000 Buna ziua,nu stiu daca am inteles bine din ce a zis domnul Boc intr-o zi la televiziune legat de scutirea de plata a penalitatilor firmelor daca se platesc ... (vezi toată discuția)
Scutire de penalitati si dobanzi la impozite pe venit neachitate la un birou individual ionpavelarh ionpavelarh daca se calculeaza in urma unui control al ANAF UN IMPOZIT SUPLIMENTAR PE VENIT PE O PERIOADA DE TIMP ANTERIOARA CONTROLULUI FINANCIAR , S-A EMIS UN ACT ... (vezi toată discuția)
Deduceri cheltuieli combustibil elena chilea elena chilea Buna ziua, In urma anularii deducerii cheltuielilor cu transportul-motorina, pentru anii 2009-2010, am de plata la fisc o suma si penalitatile aferente ... (vezi toată discuția)